От х:

Днес в x:

Погнаха фолк певиците. Медиите линчували Масларова. Преглед на регионалния печат

„Медиите участват в линч срещу мен” оплаква се екс социалната министърка Емилия Масларова на страниците на вестник „Хасковска Марица”. Чрез журналистите, госпожата била вкарана в месомелачката от обвинения срещу кабинета "Станишев", които управляващите хвърлят в публичното пространство едва ли не ежедневно. Масларова била обвинена в злоупотреби и разточително пилеене на държавна пара. Макар и извън властта, дамата има ясна визия как трябва да се разпредели бюджета за следващата година. 200 милиона трябвало да се заделят за общините. Пропуска да добави обаче, че именно нейния кабинет спря обещаните от държавата пари за строителство на блокчета за социално слаби в града. Нещо което общината направи сама на свои средства. Видяла сте вие месомелачка г-жо Масларова!

„Родители водят деца на СПИН тест”, водещо заглавие в „Марица”. Позитивното в новината е, че родителското тяло сериозно се отнася към половия живот на отрочетата си, а не се прави че не съществува. Стряскащото е че става дума за непълнолетни които се считат за рисков контингент-т.е водят редовен и необезопасен полов живот. На 15 години! За тънкостите в секса се осведомявали от Google. На когото му се струва ненормално-да вдигне ръка. Аз я вдигам.

„Шаранът удари 6.70 за кило”Както и през други години рибата скача преди Никулден. Шаранът който иначе се продаваше 5-5.50 сега поскъпна с повече от левче. Сигурно рибарите вадят златни рибки. А търговците пък гледат на всеки празник като на панацея срещу кризата. Ето за това на никой не му е жал като фалират. Като вносителите на коли например, които атрактивно се превръщат в собственици на старо желязо. Може пък и да има някаква файда от тази криза.

„Френски гаф остави зетят на Фатик в Хасково” Франция иска мафиота, но е сгрешила датата на представената заповед за задържане, на основание на която Дениз Тюркмен бе арестуван на влизане в България от Истанбул. Освен това французите не са превели две глави и един абзац от документа, нещо с което надлежно се заяде защитата. Френска работа- почти като българската. Само дето нямаме такива красиви мулатки. Между другото Тюркмен е искан и от Германия. Нещо което ошашави хасковския съд и той си даде отсрочка до понеделник. Тогава щяло да е ясно и становището на европейската комисия, коя заповед е с приоритет. Случаят бил прецедент за местния съд. На цялата 4-та страница подробности по казуса.

„Какво става, комисар Петров?” пита „Хасковска Марица” във заглавие над главата: „Отарашиха колите почнаха апартаментите”. Поводът: след като апаши окрадоха 9 коли за една нощ преди няколко дни, сега градът осъмна с редица обрани апартаменти. Задигнати са над 20 хиляди лева,златни накити, документи и други ценности. Полицята работи по случаите. Крадците си крадат. Керванът си върви. Комисар Петров мълчи.

„Данъчните погнаха фолк певачките” съобщава вестник „Новинар Юг” От НАП се заели сериозно с топ 16 на фолк изпълнителите. Проверките се извършвали по местоживеене, не по сключени договори. Но, забележете, няма проверяван изпълнител от хасковско. Разбира се в нашия град чалга не се слуша. И разбира се, Димитровград е земя на рокендрола, каква чалга търсите там? Големия проблем на държавата не бил имотите на фолк звездите, пък обяснява една руса фолкдива местородена в региона. Проблемът бил, че кръчмарските певици крадяли от авторските текстове на звездите. Това Барби, май забравя че така наречените фолк звезди са крадци само че на едро на сръбски и гръцки песни. Що се отнася до данъчните, в поредната си шумно рекламирана акция, пак са на път да се орезилят, като с футбола. Тогава скочиха на умрялото куче "Ботев" ПД, но не им стигна дупе да оповестят нередовниците от така наречените грандове. И да им затворят и на тях касите.

„И новата власт на кредит” съобщава в заглавие над главата Ноивнар-ът. През 2008-ма година, управниците в хасковско нямат новопридобити имоти, набълбукани са със заеми. Кризата ударила и властта, кахъри се вестника.

„2 500 лв за ремонт на квадратен метър-не е много” Това са думи на някой който сигурно живее в измислена страна. Там където ремонти няма. Някой, като госпожа Масларова. Дамата е разследвана за 19-те милиона лева, които нейното министерство отпусна за социалния център в Стара Загора. Но не за нова сграда а за реконструкция на бивша. Било нормално. Освен да пожелаем на дамата да направи ремонт вкъщи и майсторите да и вземат такава цена. Тогава май бързичко ще се „нормализира”

„Спипаха бракониерска риба на битака” Рибата е без документи за произход и без разрешително за продан. ИАРА почва засилена проверка на магазините и местата за продаване на риба. Ще се глобяват всички които предлагат риба с неуточнен поризход, която по съвместителство е и по евтина.

Ябълковски майстор на каяци е главен герой в обширен материал на страница 6-та. Бившата хандбална звезда на Хасково Димитър Петков пък изпълва цялата 7-ма страница. Интервю с общинския лидер на БСП Иван Станчев, на цялата 4-та. Господинът говори нещо за истината.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини