От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста шофьора на тира, задържан с над 50 кг марихуана

Изображение 1 от 5

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 34-годишният Айдън Сойу, който бе арестуван с 50.040 кг марихуана. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес.

    На 3 февруари 2023 г. наркотикът за 200 160 лева беше открит в товарен автомобил при митническа проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, при опит да премине от България в Турция. Дрогата била скрита между талашитени плоскости. Тирът влязъл в страната ни през Дунав мост. Предполага се, че марихуаната е била натоварена край Велико Търново.

    Съдът прие, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Законът предвижда наказание от 15 до 20 г. затвор и „глоба“ от 200 000 до 300 000 лева.

    Съдът взе предвид и интензивната кореспонденция, която обвиняемият е водил с трети лица по време на митническата проверка и която се приема за наличие на знание от Айдън за превозваната от него стока. Съдът намира, че е налице реална опасност той да се укрие предвид, че не е български гражданин и няма никаква обвързаност с България.

    С тези мотиви, той бе оставен в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини