От х:

Днес в x:

Човешка грешка или техническа неизправност вероятни причини за тежката катастрофа с автобус край с.Младиново

Изображение 1 от 3

    Човешка грешка или техническа неизправност са двете версии, по които се работи за тежкия инцидент с автобус, който стана снощи край свиленградското село Младиново. При пропадането на автобуса в крайпътно дере загина жена. Тя е на 68 години от Бургас. Има и 19 ранени, настанени  са от тях четирима души в болницата  в Харманли, в Свиленград има шестима души. Най-тежко пострадалите от тях -9-ма души са настанени в МБАЛ –Хасково. 

     В автобуса, който е връщал група от екскурзия от Гърция към Бургас,  е имало и деца, които обаче не са сериозно пострадали.

    Сред най-сериозно пострадалите са шофьорът на автобуса, на 51 години, и жената, която е водила групата. Настанени са в Неврохирургия и са без опасност за живота, посочи директорът на болницата д-р Георги Гелов.

    Тази сутрин окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов изясни, че е направена проверка на превозното средство. Според нея автобусът е с първа регистрация преди 25 години. Минал е преглед през април и октомври. Установеният ред за преминаване на технически преглед на тези превозни средства е това да се случва на всеки шест месеца.

    По данни на шефа на ОД на МВР Хасково Атанас Ненков дерето, в което е паднал автобуса, е поне 10-15 метра дълбоко. Растителността е попречила той да се преобърне. Катастрофата е станала на остър завой.

    На пътя е имало надлежна маркировка, са показали огледите.

    Назначена е техническа експертиза на автобуса. Проверява се дали шофьорът не е изпуснал превозното средство на завоя по мокрия път.

    Рано тази сутрин в Хасковската болница пристигна и здравният министър д-р Асен Меджидиев, който ще направи визитация на пострадалите.

    През цялата нощ и кметът на Бургас Димитър Николов също следи ситуацията. Още снощи беше изпратен автобус, който да прибере от село Младиново 17 от пътниците в автобуса. По време на среднощен брифинг за състоянието на хората и ситуацията градоначалникът благодари на кмета на селото и неговата съпруга, които са се погрижили да приберат на топло и сухо оцелелите невредими при инцидента. 

    Разговаряно е и със собственика на фирмата, чието е катастрофиралото превозно средство. Той е потвърдил, че шофьорът, който е превозвал екскурзиантите, е сред най-добрите му служители. При първите разговори с водача, той пък е посочил като причина за инцидента поднасянето на автобуса на завоя, съобщи Николов.

    Малко по-късно днес Димитър Николов пристигна в болницата в Хасково, за да се увери на място за състоянието на пострадалите си съграждани. Той благодари на директора на  БМАЛ  д-р Георги Гелов и целия екип на клиниката за положените грижи. Стана ясно и че пациентите в по-добро общо състояние ще бъдат по етапно изписвани днес и прехвърлени към болници в Бургас.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини