От х:

Днес в x:

Мексиканецът, обвинен в убийството на Тургай Сали остава в ареста

42-годишният мексиканец, задържан за убийство на хасковлията Тургай Сали през февруари, тази година, остава в ареста. От Окръжния съд в Хасково днес не са уважили молбата на защитника на Виктор Омар за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека, съобщиха от Темида.

Всички събрани до настоящия момент доказателства по разследването са в подкрепа на обвинението към него и не поставят под съмнение участието на обвиняемия в извършване на престъплението. Включително и към настоящия момент извършваните процесуални действия, някои от които с международен елемент, са към своето приключване, са част от мотивите на съда за постановения отказ. Ако бъде признат за виновен Омар може да лежи в затвора за срок от 15 до 20 години или да му бъде наложена доживотна присъда зад решетките, без право на замяна.

Това е вторият отказ на съда за налагане на по-лека мярка на Омар. През май същото искане вече му беше отказано.

Мексиканецът е с обвинение, че е физическият ликвидатор на ММА боеца Тургай Салим. 33-годишният хасковлия беше прострелян с пистолет на 13 февруари пред дома си на улица „Крали Марко“ и ден по-късно почина в болницата. 

Днешното определение на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд- Пловдив в 3 - дневен срок.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини