От х:

Днес в x:

Традициите на хасковска кулинария и нови находки сред вкусотиите показаха хасковските читалища

    В добро настроение и в очакване кой ще е новият кулинарен гуру сред читалищата в Хасковския край, днес 11 представители на просветните средища заредиха огромната маса в  Камерната зала на читалище " Заря - 1858 ".  Те са участници в  тазгодишното издание на „Традицията – стара и нова в Хасковския край“.

    Тънки мезета и оригинални рецепти, запомнени още от бабите им, но и блюда с нови кулинарни находки, са в конкуренция пред журито.

    Тестените изделия –пухкави погачи, масленици и баници традиционно събират фенове, но тази година и тънко нарязаните месни мезета от читалище в село Войводово не останаха незабелязани.

    Сред участниците и тази година е арменското читалище  „Арарат“ в Хасково, което представя ежегодно интересни вкусотии, които традиционно хората от арменската общност приготвят като част от своята културна идентичност.

    Сред над 50 гозби, класифицирани в седем категории: "обреден хляб", "новаторско ястие", "салата", "постно ястие", "месно ястие", "десерт" и "домашно вино" избира тази година фаворити журито на кулинарния празник.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини