От х:

Днес в x:

Продължава обновяването на читалище „Заря“ със смяна на дограмите във фоайето

    Най-голямото читалище в региона на Хасково „Заря“ продължава да променя своя облик. След като бяха обновени преди време сцената и залата, както и отоплителната инсталация, в културното средище ремонтите продължават. Старите дограми във фоайето ще бъдат изцяло премахнати, а вече се работи на място и има поставени нови.

    На всички 15 прозореца там ще бъде сменена дограмата.

    Този ремонт е дълго чакан, особено след като направихме отоплителната система преди време, а след това разчетите показаха, че имаме загуба на енергия. Сега с новите цени на тока стана още по-тежко. Тази стъпка беше необходима“, посочи председателят на читалище „Заря“ Александър Милушев. За първи път в това огромно читалище ще има и пожароизвестителна система. Досега се е разчитало винаги на пожарогасители, но за да работи читалището тази стъпка също е била задължителна и регламентирана по изискване, добави Милушев. Сменя се и захранващото ел.табло.

    Парите за ремонта -60 хил. лв. са осигурени от бюджета на община Хасково.

    От читалището се надяват да имат възможност да осигурят средства и за подмяната на дограмата на още десетина прозореца -за репетиционната на хор Родна песен и за съблекалните.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Хубава работа, ама прозира българската строителна култура! Вижте ръчните инструменти с режещи ръбове и химически лепила, оставени върху една от масичките с полиран мраморен плот. Монтажна масичка ли? Хайде де… Срам и резил за фирмата! Сашо да е сигурен, че фирмата няма да му предложи нито мазачи, нито пък бояджии за ремонт на изкъртеното. Съседите са анадолци, но тези услуги там са за пример. Включват сваляне на старата, поставяне на новата дограма, извозване на отпадъците, възстановяване на мазилки и первази, боядисване. И всичко това от отделни майстори на една и съща фирма. Цената ли? Доста по-ниска е от това в Хасково!
      • Ха
        Хасковлийката
        0 0
        20:28, 1 дек 2021
        За да не се налага при всяка подмяна на дограма, къртене и обръщане на прозорци,се ползват транспортни профили. Тук обаче всеки пита за цена, не търси качество...
    • 2
      Лу
      Луд
      4 -2
      19:26, 30 ное 2021
      Все пак е финпласт фирмата!!! На Недко и пияният му татко
    • 3
      Ди
      Динко
      4 -2
      20:00, 30 ное 2021
      Само в България през зимата се санира и сменя дограмата ....

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини