От х:

Днес в x:

Вятър троши дървета в Пампорово, премазана кола с хасковска регистрация

    Ураганен вятър с дъжд се развихри рано сутрин на 11 декември в курорта Пампорово. Стихията се е разразила около три часа преди зазоряване. Автомобил с хасковска регистрация е премазан от паднало дърво.

    Два са серизно пострадалите автомобила от паднали върху тях огромни ели, на паркинга пред хотел "Камелия" в зимния курорт. Като по чудо няма жертви, само заради ранния час, съобщават очевидци. Един от смачканите до неузнаваемост автомобили е на ЕСКОМ-офис Харманли. Останалите са на гости от Пловдив и Бургас, съобщават от противопожарната служба в Смолян. Ситуацията е била опасна и за гостите на хотела, съобщават очевидци на инцидента. В този момент в комплекса се е провеждал коледно-новогодишен банкет на ЕСКОМ, както и семинар на адвокати по застрахователно право, коментираха очевидци. 

    Дърво затисна 4 автомобила

    Пo време на разразилия се ураган много празнуващи са излизали около хотела за да пушат, а други да се прибират с автомобилите си към областния град Смолян.

    "Голям късмет, че точно в обсега на дърветата, които паднаха върху колите, в този момент нямаше хора", каза за СмолянБГвести един от собствениците на смачканите коли. Силният вятър изпочупил като клечки дървета на още няколко места в курорта. На прохода Превала паднало дърво затвори пътя и в двете платна. На място се е образувало задръстване от автомобили, докато пожарникарите от Смолян освободят трасето за движение. Паднали дървета затвориха вчера сутрин и пътищата към Смолянски езера в бизост до комплекс "Маунтин лейк", както и пътя до хотел "Белмонт". Те също са отстранени от смолянските пожарникари.

    До 11.00 часа вчера всички затворени пътища са били освободени, съобщиха от противопожарната служба в Смолян. Проверка на БГвести показа, че падналите дървета върху трите автомобила са част от Държавен горски фонд, това съобщи зам.-директорът на ЮЦДП-Смолян инж. Асен Карабов. Той обаче обясни, че още през миналата година направили предписание на собствениците на комплекса за някои от дърветата, намиращи се в непосредствена близост до паркинга, допълни още Карабов. Той подчерта, че в понеделник ще направят проверка по случая. 

    Прогнило дърво

    Освен силния вятър, вероятната причина е и състоянието на дърветата, във видеото към материала се вижда как откършеното дърво, смачкало до неузнаваемост предната част на автомобила, буквално се рони, което предполага, че дървото е било в лошо състояние и е трябвало да бъде отсечено преди да застраши живота, здравето и собственността хората. Очакваме да се разбере чия е вината, за да се сигне до тези инциденти.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини