От х:

Днес в x:

11 °C

Опасност от наводнения в нощта срещу 1 февруари във водосборите на Марица, Арда, Доспат, Места и Струма

В резултат на интензивни валежи комбинирани със снеготопене има опасност от възникване на поройни наводнения в нощта на 31 януари срещу 1 февруари във водосборите на Марица, Арда, Доспат, Места и Струма. Това сочи справката на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за речните нива.

В цялата страна през следващите три дни се очакват повишения на нивата на реките заради валежи, комбинирани със снеготопене.

В Дунавския басейн водните количества на реките в по-голямата част днес са около и над праговете за високи води. През тази нощ и утре ще има повишения, главно във водосборите на реките западно от Вит.

В Черноморския басейн с количество около праговете за високи води са р. Луда Камчия при с. Бероново и южночерноморските реки.

Около праговете за високи води в Източнобеломорския басейн са Марица в средното и долното течение /при градовете Пловдив, Първомай, Харманли и Свиленград/; Харманлийска, при Харманли; Арда, при гр. Рудозем и с. Вехтино; Върбица при сп. Джебел.

На 1 февруари се очакват повишения на речните нива в басейна, като значителни ще бъдат те във водосбора на Арда и притоците й - Върбица и Крумовица, както и в родопските притоци на р. Марица.

В Западнобеломорския басейн нивата на реките са около праговете за високи води. Утре се очакват превишения в средната част от водосбора на Струма. В неделя ще има краткотрайно понижение на нивата на реките в басейна, а на следващия ден се очакват повишения, като по-съществени те ще бъдат във водосборите на Места и Доспат, както и в средните и долни части от водосбора на Струма.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  3,
  3,14
  7 -2
  10:41, 30 яну 2021
  Стига сте стряскали хората и с наводнения,бе герберски мисирки!Не ви ли стига ковида!Ако нямате работа,марш в оранжериите на Даци,да му берете краставиците!
Последни новини