От х:

Днес в x:

Задържаха търговец на коли, шофирал с 3.6 промила

54-годишен водач е задържан за шофиране с 3.6 промила алкохол и е привлечен като обвиняем. Това съобщи на брифинг днес заместник-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова.

Мъжът с инициалите Д.Т. от трънското село Ломница е шофирал микробус Дженеръл Моторс. В 17:30 часа вчера той пристигнал на граничния пункт „Капитан Андреево“, пътувайки от България за Турция. Служителите на пункта се усъмнили в поведението на водача и поискали съдействие от полицаи. Последвал е тест с дрегер, който отчел 3.6 промила алкохол. Водачът е отказал кръвна проба. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа.

Мъжът се занимавал с търговия на коли. През 2019 г. той е бил осъден условно за управление на автомобил под въздействие на алкохол. Била му е отнета шофьорската книжка за определен срок, като през май тази година е бил реабилитиран. Настоящият случай му е втори.

Водачът не е буйствал при задържането вчера, дори е съдействал на униформените. Пред разследващите заявил, че е изпил около 700 мл водка предната вечер в харманлийското село Орешец, където бил на гости при сестра си. Вчера обаче тръгнал към южната ни съседка, където объркал платната за изход. Трябвало да се пристрои на платното за леки автомобили, а той навлязъл в платното за тежкотоварни. Впоследствие е бил задържан.

По случая е образувано бързо производство. За престъплението законът предвижда наказание от 1 до 3 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева, включително и отнемане на шофьорската книжка.

Във връзка с подобни случаи и предотвратяване на тежки инциденти, каквито в страната зачестиха, прокурор Мария Кирилова апелира за промяна на законодателството и увеличаване на наказанията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини