От х:

Днес в x:

Бившият директор на РИОСВ-Хасково контрира конкурса за титуляр

    Бившият директор на Регионалната инспекция по околна среда и води в Хасково инж. Тонка Атанасова контрира процедурата по проведения през миналата седмица нов конкурс за титулярното място в инспекцията, в който тя също беше кандидат.

    В национален ефир в неделя вечерта министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви, че конкурсът е спечелен от Наталия Пачеманова. От миналото лято тя оглавява еко инспекцията в Хасково. Зае мястото на Тонка Атанасова, която пък година по-рано го спечели с конкурс. Преди Пачеманова да влезе в директорския кабинет изтече списък с имена за смяна на шефове на държавни служби в Хасково, за който се твърдеше, че е съставен лично от тогавашния областен управител, назначен от служебния премиер-министър Стефан Янев. В този списък за смяна беше записана и Тонка Атанасова, а срещу нейното име -отбелязано това на Пачеманова.

    На импровизиран брифинг днес пред сградата на РИОСВ Тонка Атанасовапосочи пред медиите, че тя и останалите кандидати в конкурса не са били уведомени по канален ред за резултатите от него, а разбрали за избрания от ефира на телевизионно предаване.

    Последният етап на конкурса-явяване на интервю на четирима от кандидатите, стигнали до този кръг, във вторник, миналата седмица. Резултатите за конкурса по етапи обаче не са публикувани на официалната страница на Министерството на околната среда и водите, каквато е обичайната практика.

    „Конкурсът беше обявен малко инкогнито и се проведе в една затъмнена среда. На страницата на министерството никой от нас не видя да има обявени допуснати и недопуснати кандидати в различните етапи.“, коментира още Тонка Атанасова. Тя все още не е е решила дали ще обжалва крайния резултата, защото изчаква да види официалния протокол.

    Проверката ни показа, че на сайта на МОСВ има обявление за провеждането на конкурс за директор на РИОСВ-Хасково, което е в едно съобщение с конкурса за същото място, но в Инспекцията в Бургас. Действително обаче няма публикувани класиранията в отделните етапи на конкурса. В графите за „допуснати“ и „недопуснати“ кандидати е изписано съобщението, че те ще получат официално писмо на посочения от тях електронен адрес и адрес за кореспонденция. Според Тонка Атанасова такива не са получени.

    „Ние научаваме нещата от мидиите и от социалните медии. Явно този министър /б.а. министърът на МОСВ Борислав Сандов/ е решил, че ще работи с директор, който се поддава на натиск. В рамките на два часа миналия ден бяха сменени на два пъти решенията на РИОСВ, а тя е самостоятелна структура и не би трябвало да се поддава на натиск“, каза още инж. Атанасова, визирайки пускането и отново спирането на работния режим на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград през миналата седмица. Тази рязка променливост в заповедите на Наталия Пачеманова министър Сандов обясни тогава с това, че върху нея е бил оказан натиск от хора от ТЕЦ-а.

    Днес Наталия Пъчеманова потвърди това.

    Относно провеждането на конкурса, след който тя вече е титуляр директор на еко инспекцията в Хасково, под чиято шапка са областите Хасково и Кърджали, тя посочи че е преминал законосъобразно. Че е избрана, тя е получила уведомление миналия четвъртък.

    За най-голямо предизвикателство пред себе си  като директор, Наталия Пачеманова посочи мръсния въздух в Димитровград, но и справянето с незаконните сметища.

    Относно състава си в РИОСВ, на който направи редуциране още с идването си в Инспекцията, Наталия Пачеманова посочи, че ще запази експертния състав, но това не изключва да има промени в състава на останалите служители.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ис
      Истината
      27 -8
      15:38, 23 май 2022
      Точно преди една година излезе прословутия списък с имена, подготвени за смени на всички директори на структури в областта. За добро или лошо, с кадърни или не хора, това все пак беше някакъв сигнал за започване на промяна. Какво да кажем със застъпването на Панева за областен - пълен запор на всичко и никаква структурна промяна, като се стигна дотам да няма дори човек за заместник областен.... За каква промяна и какво продължение говорим, явно никой не знае.
      • Па
        Павлов
        15 0
        18:35, 23 май 2022
        Ако сте над средна възраст, не трябва да сте наивен(а). Тези които най-много говорят (КП не пусна микрофона цял следобед пред Бамбука) за промяна, най-малко са склонни да я направят. А, кой беше Пачамана?
      • Гр
        Гражданин
        18 -1
        19:54, 23 май 2022
        Че кое Ви учудва от тия конкурси?
        Кога не е било по този начин?
      • Ан
        Ангел
        10 -1
        22:30, 23 май 2022
        Ако бях прибрал толкова много от митницата никога нямаше да ги инвестирам в рушвет за жената. Пачаман не пачаман това са си пари хвърлени за оня на когото духа
      • То
        Тонев
        11 -2
        09:26, 24 май 2022
        Конкурсът като замисъл и идея е нещо много положително. Състезателни,равни начала за всички участници.Но още със самото им въвеждане започна опознаването.ГЕРБ масово си спретнем конкурси на всички възлови позиции месеци преди падането им от власт. Защото ЗАКОНА ги пази. Новите,без значение кои са,ги махат, но съдът ги възстановява.Пример - ръководството на спортния тотализатор- все бивши футболисти, които разбират от ТОТО!Това е то българска работа.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини