От х:

Днес в x:

Майка и син осъдиха община Хасково за катастрофата с 6 коли на заледен участък

Изображение 1 от 3

    Майка и син осъдиха Община Хасково за катастрофата с шестте коли на пътния възел в квартал „Орфей“. Това става ясно от решение на Районен съд – Хасково.

    Припомняме, че инцидентът стана на 15 декември 2021 г. на заледен участък и публикацията може да видите тук. Тогава едната кола шофирал синът, който при произшествието получил две леки телесни повреди - нараняване на лакътната става и поясната част на гръбнака. Бяха нанесени материални щети по автомобилите.

    За станалото ПТП бил съставен протокол, в който е посочено, че причината за произшествието е, че ОП „Екопрогрес“ не е взело мерки за обезопасяване на пътя при зимни условия, като опесъчи заледения участък на пътния възел.

    При разглеждане на делото съдия Нели Иванова е преценила, че общината следва да бъде ангажирана в случая за обезщетяване на претърпените от ищцата имуществени вреди.

    За случая от кметството ще трябва да платят общо 7 059,52 лева обезщетения на двама потърпевши, заведели дело. Парите са присъдени за имуществени и неимуществени вреди от катастрофата, както и разноските по делото.

    Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Hh
      Hhah
      18 -2
      11:08, 19 май 2022
      Щерьо шефчето да плати от заплатите си …
    • 2
      Са
      само така
      13 -1
      12:00, 19 май 2022
      Сега и останалите пострадали на същото място, в същия ден, да осъдят мързеливите общинари дато не си тръснаха дебелите з.а.д.н.и.ц.и да опесачът това предварително известно със заледяванията си място.Крайно време е "дюмбелите" на общинска хранилка /от нашите данъци/, да си заработят заплатата.
    • 3
      Ха
      Хасковлия
      4 0
      13:14, 19 май 2022
      Сега вече и през лятото ще опесъчяват улиците.😂
      • Бъ
        бъзз
        4 -1
        14:13, 19 май 2022
        Пука им на тях.
        Догодина си отиват.
    • 4
      Гр
      ГРОБ
      4 0
      14:33, 19 май 2022
      До Бъз: Чул те Господ!
    Последни новини