От х:

Днес в x:

Задържани за кражби рецидивисти поискаха свобода, съд не даде

Задържани за кражби рецидивисти поискаха да излязат от ареста. По този повод се проведоха заседания в Окръжен съд – Хасково, който отхвърли исканията, съобщиха от Темида.

Единият случай касае кражба на автомобил на стойност 1000 лева, извършена на 10 април 2022 г. в Свиленград. За случая е арестуван мъж, който е обвинен, че е извършил престъплението в съучастие с още двама души. Първоначално Районен съд – Свиленград му е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият е обжалвал пред Окръжния съд, който е отхвърлил искането.

Другият случай касае кражба на 80 лева от вендинг машина, извършена на 21 април 2022 г. в Хасково. За случая е задържан 26-годишен мъж. Първоначално Районен съд – Хасково му е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият е обжалвал пред Окръжен съд – Хасково, който е отхвърлил искането.

Сред мотивите на съда по двата случая е, че задържаните са с обременено съдебно минало и има опасност да се укрият. Освен това настоящите престъпления са извършени в условията на опасен рецидив. Така двете решения са потвърдени от съда от втора инстанция. Определенията са окончателни и не подлежат на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини