От х:

Днес в x:

Даниел Русев, Анна Киримова и Мирела Славова представят изложбата „Силуети“

    Керамика и живописни платна в галерия „Форум“ в Хасково, и много настроение, цвят, и вдъхновение представят Даниел Русев и две от неговите ученички в школа „Дъга“ -Анна Киримова и Мирела Славова.

    Тримата подготвят изложбата „Силуети“ от една година. Първи започва да работи керамика преди две години преподавателят. Това са неговите първи опити в керамичното изкуство, но удовлетворението му е пълно от новите процеси, които той самият усвоява и в които увлича и учениците си от школата към Младежкия център.

    Момичетата са впечатлени от магията на глината и създаването на керамичните фигури. „Запалиха се покрай мен. Гледайки как аз работа, се вдъхновиха. Искаха да участват в процеса по изработването на маските. Направиха и свои неща, които впоследствие оцених, че са се получили добре. Така се роди идеята да покажем нещо ново тримата в съвместна изложба“, сподели буквално преди откриването Даниел Русев. Самият процес на работа с глината успокоява, като арт терапията е, допълва той.

    Маските, които носят вдъхновение и цвят, маските на настроението, са акцентът в изложбата.

    "Вложихме много емоции и старание в работата си. Маските отразяват нашите чувства и емоции, затова това някои от тях са по-цветни, други забавни, трети тъжни", споделиха Ана и Мирела, който тази година са обитуриентки от Природо-математическата гимназия в Хасково.

    Изложбата "Силуети" остава в галерия "Форум" на вниманието на публиката до края на месец май.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини