От х:

Днес в x:

Едно завръщане като ново начало за Емил Ангелов-Емилио

    След  години отсъствие от България Емил Ангелов-Емилио представя за първи път в родния си град Хасково своите картини.

    От 17.30 ч. в галерия "Форум" днес е официалното откриване на изложбата му.

    Преди самостоятелното си участие  в Хасково, има една изложба с колеги от Пловдив. Самият той е ученик на пловдивската школа.

    32  години авторът е живял в Италия. От периода на работата си в там има създадени много картини, които са в частни колекции и галерии, а също  така и в Брюксел и в Германия.

    След поредица от тежки събития по време на ковид пандемията Емил Ангелов се завръща в родния си град и последните две години работи в ателието си, което е в къщата му тук. Радва се на много приятели от своя град и от други места в страната и с радост ги посреща в дома си.

    Казва, че се чувства уютно в Хасково и преоткрива града. Определя представянето си пред публиката на родния си град като удоволствие. А това, че е отново на артистичната сцена в родината си не толкова като завръщане, а като ново начало.

    Пред публиката в Хасково Емилио представя живописните си платна-акварел и масло. Надява се, че местната публика ще хареса светоусещането му.

    Основните теми в картините му са конете, като страст и жената, като вечния идол.

    Работата на художника е да дарява радост и се надявам това да постигна като въздействие с моите багри за публиката, сподели авторът часове преди откриването на първата му изложба в родния му град.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини