От х:

Днес в x:

Художникът Павел Иванов подреди първата си изложба в Хасково – „В новия дом“

    "Завръщане в новия ми дом". Така обрисува усещанията си, които изпитва при първата си изложба в Хасково художникът от Пловдив Павел Иванов.

    Живописните му платна са подредени в галерия “Форум“, където в сряда вечер бе открита изложбата.

    Павел Иванов е свързан с Хасково през рода на дядо си и майка си, в града има близки, който тази вечер също го подкрепиха при първото му представяне тук.

    Той е човек с разнородни интереси и -завършил е българска филология и това дава  отпечатък през поетичните заглавия на платната му.  Има категоричен почерк и ясен рисунък. Той е стенописец и вероятно категоричността на платното идва именно от там, смята Павел Иванов. Авторът благодари за това на своите учители - преподавателите си-доцент Елена Кантарева и д-р Антоанета Кисьова.

    „Опитах се в Хасково да концентрирам моменти и спомени, погледи през един прозорец. Личната ми концепция е, че изкуството е прозорец към света на автора. И тогава, когато авторът успява да зазвучи в хармония с хората, които гледат неговите произведения, се получава спойка между зрителя и художника“, сподели Павел Иванов.

    Хасковският му род е свързан и с Кавала в Гърция и това също дава отражения на работата му върху платното. „Това са спомени и моменти, които са мои, но много бих искал и хората, които разглеждат изложбата, да открият в тях и себе си“, каза авторът.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини