От х:

Днес в x:

С поклон пред българските герои Хасково отбеляза 6-ти май на пл "Свобода"

    С поклон пред паметта  на жертвите за свободата, независимостта, обединението и възхода на България военни, представителите на местната власт и на партийни структури, граждани, поднесоха венци и цветя пред Паметника на незнайния войн на площад "Свобода"в Хасково.

    Народът ни е обичал и почитал своите войни през всички обрати на историята, каза в словото си заместник-командирът на военното формирование 52 740 майор Кристиян Карабов по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия, който се отбелязва на 6-ти май- Гергьовден.

    И днес основен приоритет в дейността на въоръжените сили си остава защитата на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Република България. Българската армия изпълнява своите задължения и заема достойно място сред коалиционните партньори в колективната система за сигурност на НАТО и Европейския съюз, добави майор Карабов в словото си.

     Духов оркестър към Община Хасково изпълни "Мила Родино" пред почетна рота от местното армейското поделение.

    Сред официалните лица на отбелязването бяха кметът на Хасково Станислав Дечев и областният управител Катя Панева.

    Празникът продължи с концерт на Народен оркестър при община Хасково с ръководител Димчо Йорданов и солисти Фанка Койнарова и Росица Делева, със специалното участие на Тодор Кожухаров.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини