От х:

Днес в x:

Ученици от „Христо Смирненски“ в международна среща за здравословен начин на живот

    Хасковското училище „Христо Смирненски“ е автор и координатор на спечелен проект „Fit 4 Life” по програма Еразъм+ на Европейската комисия. От 28 март до 1 април се състоя Първата международна работна среща по проекта в град Трикала, Гърция.

    В обучителните дейности участваха 62-ма учители и ученици от шест европейски държави: България, Румъния, Хърватия, Испания, Северна Македония и Гърция. От българска страна се включиха ученици от 5 А клас на ОУ „Христо Смирненски“. Участието в тази среща бе голямо предизвикателство за всички ученици, които общуваха на английски език в напълно непозната среда, излизайки от комфорта на класната стая. Децата на възраст от 10 до 14 години участваха в дейности по изобразително изкуство, спорт, гребане с лодки, разучаваха съвместно традиционни танци, участваха в международен фолк фестивал.

    Работата по европейски проекти за ОУ „Христо Смирненски“ датира от 2007 година, когато училището първо в областта се включва в програма Коменски. Настоящият проект е със срок три години и продължава до август 2023 година. Предстоят работни срещи в Испания, Македония, Хърватия и Румъния. В началото на месец юни 2022 година ще се проведе Втората международна среща на „Fit 4 Life” в град Вивейро, Испания. Финансирането е изцяло за сметка на Център за развитие на човешките ресурси.

    “Fit 4 Life” е създаден в началото на 2020 година и има за цел да мотивира учениците да водят здравословен начин на живот, както и да насърчи трансграничното сътрудничество между училищата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини