От х:

Днес в x:

Василка Желева встъпи в длъжност като председател на Административен съд – Хасково

Съдия Василка Кънева Желева тържествено встъпи в длъжност вчера като председател на Административен съд - Хасково, съобщиха от Темида.

Тя беше назначена на длъжността с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

На церемонията присъства председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, който връчи на съдия Желева акта за встъпване в длъжност. Господин Чолаков поздрави новия председател и му пожела много здраве, професионални и лични успехи. Той посочи, че е сигурен, че Съдийската колегия на ВСС е взела правилното решение с избирането на съдия Желева на длъжността председател на Административен съд – Хасково.

Съдия Желева благодари на присъстващите на събитието и изрази готовността и мотивацията си за заемане на длъжността. Тя заяви намерение за приемственост и съхраняване на добрите практики в управлението на съда, с цел поддържането на законосъобразно, своевременно и предвидимо правораздаване. Посочи, че ще положи усилия за оптимизация на работния процес на съдиите и съдебните служители, надграждане на създадения в съда модел за административно обслужване, и още по-активно взаимодействие с институциите и организациите с отношение към процеса на правораздаване.

На церемонията присъстваха още Теодора Точкова – главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет, Петя Желева, съдия във Върховния административен съд, Миглена Тянкова – административен ръководител – председател на Окръжен съд – Хасково, Иван Стоянов – окръжен прокурор –административен ръководител на Окръжна прокуратура – Хасково, Меглена Гунчева – председател на Адвокатския съвет на Адвокатска колегия – Хасково, както и съдиите от Административен съд – Хасково.

Всички гости произнесоха поздравителни слова, като изразиха увереността си, че под ръководството на съдия Желева Административен съд – Хасково ще запази добрите традиции, които има в отстояването на бързото, качествено и предвидимо правораздаване. Те ѝ пожелаха здраве и успехи, като посочиха, че вярват, че тя ще се справи с предизвикателства, които ще ѝ предложи новата длъжност.

Кандидатурата на съдия Желева за председател на Административен съд – Хасково беше издигната от Общото събраниена съдиите в този съд.

Целият професионален път на Василка Желева е свързан с административното правораздаване. Тя има над 23 години юридически стаж, от които над 14 години в органите на съдебната власт. От момента на създаване на административните съдилища в България през 2007 г., тя заема длъжността „съдия“ в Административен съд – Хасково. В периода 1998 г. –1999 г. е била съдебен кандидат в Окръжен съд – Хасково, след което е работила като юрисконсулт в Областна администрация – Хасково. От 2015 г. е повишена в ранг Съдия във ВКС и ВАС.

Мандатът на съдия Василка Желева на длъжността „административен ръководител – председател“ на Административен съд – Хасково е петгодишен.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини