От х:

Днес в x:

Информираха гимназисти за делата в Административен съд – Хасково

    Ден на отворените врати се проведе в Административен съд – Хасково днес. В рамките на инициативата специални гости на съда бяха ученици от Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ в Хасково. Единайсетокласниците от специалност „Митническа и данъчна администрация“ бяха ръководени от учителя им по философия Борис Пецов и учителят по право Антония Тодорова.

    В началото учениците бяха приветствани от съдия Цветомира Димитрова. Гимназистите имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на съдиите и съдебните служители. Посетиха регистратурата, съдебно деловодство, съдебни секретари, както и кабинет на съдия.

    Специално внимание беше обърнато на начина на протичане на откритите съдебни заседания по делата, което беше обяснено нагледно от съдия Биляна Икономова в една от залите на съда. Тя разясни пред младежите в най-общ план ролята, която съдебният състав има по време на заседанието и действията, които страните могат да извършват. Бяха представени различни казуси и съответно протичането на съдебния процес, свързан с тях.

    С посещението си гимназистите имаха възможност да придобият преки впечатления за дейността на съда и на отделните му служби, но и да разберат какви са служебните задължения на съдиите и съдебните служители.

    Провеждането на „Ден на отворени врати” е насочено към популяризиране дейността на органите на съдебната власт с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в съдебните институции.

    Административен съд – Хасково се включва за пореден година в инициативата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини