От х:

Днес в x:

Барселона се спасява с невиждана чистка на играчи

В отбора на Барселона са готови да направят огромна чистка през лятото, твърди „Mirror“. Според информацията почти цял отбор играчи може да си тръгне от „Камп Ноу“ след края на сезона.

Не е тайна, че клубът се намира в сериозна финансова криза, като обяви задължения в размер на 1,2 милиарда евро. Поради тази причина се очаква сериозна разпродажба, като деветима футболисти ще бъдат предложени, когато отвори трансферният пазар.

Балансиране на бюджета ще бъде основен приоритет за новото ръководство на „каталунците“. Това няма да е никак лесна задача, като се има предвид, че в момента се водят преговори за подновяване на договора на звездата на тима Лионел Меси, който със сигурност ще иска да преподпише при по-добри условия от тези, които има в момента.

Заради това от „Камп Ноу“ ще опитат да намалят разходите като намерят нови отбори на някои ненужни играчи и на такива, които не са първи избор на треньора Роналд Куман. Смята се, че предстои раздяла с Мартин Брайтуайт, Самюел Умтити, Миралем Пянич, Сержи Роберто, Жуниор Фирпо, Карлес Аленя и Матеус Фернандес. При добри оферти клубът може да продаде както Усман Дембеле, така и Филипе Коутиньо.

В същото време селекцията за новия сезон ще бъде основно от свободни агенти, като вече се спрягат имената на Ерик Гарсия от Манчестър Сити, Джорджиньо Вайналдум от Ливърпул и Мемфис Депай от Олимпик Лион. „Каталунците“ са силно свързвани и със звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, но на този етап неговото привличане изглежда почти невъзможно.

Източник: gong.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини