От х:

Днес в x:

10 °C

Хасковлийка се жалва за изхвърляне на боклуци от блок на „Раковски“

  За замърсяване около блока на булевард „Раковски“ 26 в Хасково се жалва читателка на Haskovo.net. Става дума за изхвърляне на битови отпадъци.

  Хасковлийката Теодора Паунова от около две години стопанисва помещение в жилищната сграда, която е бивше виетнамско общежитие. Според нея замърсяването до блока е от една от обитателките.

  „Непрекъснато се изхвърлят отпадъци в насипно състояние - опаковки от храни, използвани дамски превръзки и памперси. Преди време беше изляла тиган с олио върху паркирана кола“, жалва се хасковлийката.

  Тя била принудена периодично да почиства пространството, но по думите й само за два дни се замърсявало. Не може да си обясни защо въпросната жена продължава да изхвърля отпадъци от терасата на апартамента си. Паунова иска да се спре изхвърлянето на боклуци. Тя обясни, че не е разговаряла за проблема със съседката си, тъй като тя не отваряла вратата.

  Обясни, че това лято се жалвала на кварталния полицай и била извършена проверка в жилището на комшийката й, но не се стигнало до решение на проблема.

  Случайно тази сутрин в близкия парк чистеха служителки на общинското предприятие „Екопрогрес“. Въпреки че не било тяхно задължение, те почистиха и замърсеното пространство до блока. Те допълниха, че за хигиената в това пространство е ангажимент на сметопочистващата фирма.

  От община Хасково се ангажираха да извършат проверка по случая.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   44
   4444
   29 -4
   19:12, 22 дек 2020
   Разпродадоха *********** на екземпляри, изпълзяли от населени места на юг от Хасково.
   "Селянина може и да го изкараш от селото, но селенията от него - никога."
   Тази сентенция важи в пълна степен за 80% от обитателите на т.нар.Областен град.

   П.П. Преди 30-40 години, когато масово се заселваше територията на града, асансьорния техник всеки месец вадеше битови отпадъци от асансьорната шахта.
   • 44
    4444
    24 -3
    19:14, 22 дек 2020
    Хасково нет, не разбирам защо думата "*********" я замествате със звездички? Обидна, неподходяща или вулгарна е според Вас?
   • Ан
    Анти***************************
    13 -2
    20:19, 22 дек 2020
    Защото са им любимци.
   • 30
    30 години Мутро-Халифат
    10 -2
    01:59, 23 дек 2020
    Отключиха най-дивите и долни инстинкти на хайваните
    ....
    социализма аха-аха да ги направи хора и падна
   • Са
    Сашко
    9 0
    08:35, 23 дек 2020
    Познахте .Напълно съм съгласен, че селото не може да излезе и манталитета си остава същия.Има един химичен елемент ман......гал,пардон манган.Е те това е мангаска работа,така де с химически съединения.
   • An
    Anonimen
    2 0
    18:15, 23 дек 2020
    Не е много сигурно дали са на юг от Хасково. Тези на юг са доста смирени и възпитани хора, да не кажа плашливи.
  • 2
   Ха
   Хасковлия
   20 -3
   19:15, 22 дек 2020
   От Общината да действат и да свършат задълженията си - чл.70 ал.1 т.1 от Наредба за управление на отпадъците в община Хасково. И не само на това място, а се поразходете малко из града.
   • De
    Deniss
    23 0
    21:54, 22 дек 2020
    Принудителен труд за комшийката и за всички останали допълващи боклука! Една камера на стълба там и се решава проблема- кой етаж, кой балкон и така. Тези служителки на чистотата длъжни ли са ви? На годините на майките ви жени, чистят след вас! Пуууууу!
  • 3
   Об
   обитател на квартала
   30 0
   20:05, 22 дек 2020
   Госпожата е абсолютно права,години наред живущите от този блок ползват кошчето на тротоара за изхвърляне на битовите си отпадъци,да изхвърят боклука си през прозореца.Около блока е валяло от разнородни боклуци.Плъховете се разхождат на воля.Нищо не е в състояние да промени манталитета на тези хора.Те не са много,определена бройка,но,упорити и постоянни.Пепелника се изпразва през прозореца директно на тротоара,независимо ден ли е нощ ли е.Отделно има и гълъбари,те пък хвърлят хляб на гълъбите.Да не говорим за счупени стъкла.При всеки вятър,отдолу валят стъкла.Незнам кой е реалния собственик на сградата,но от няколко години започна да се рони и облицовката.Падат цели парчета,а отдолу вървят деца за школите в съседния вход,за кадастъра се стичат хора от окръга,куп магазини има на партерния етаж.
   Явно общината трябва да се намеси и задължи обитателите и собственика на сградата всеки и да се ангажира с наболелите проблеми.
   • Ан
    Анти******
    32 0
    20:18, 22 дек 2020
    Един здрав кютек променя всеки манталитет. ;) Ако от първият път не стане, повторение до успех.
  • 4
   Ко
   Космос
   18 -1
   20:53, 22 дек 2020
   Точно до тези боклуци има и пенсионерски клуб, една остъклена стаичка 3 на 4 метра и там се събират по десетина пенсионера в разрез на всякакави забрани. Лятно време на биричка а зимата на ракия и винце. Дежурния който почиства стаята не си прави труд да изхвърля в контейнерите а само допълва този боклук.
  • 5
   🗑
   🗑
   28 -1
   21:44, 22 дек 2020
   Това е българския манталитет за съжаление ... На всякъде виждам хора да хвърлят през терасата ,през прозореца на колата , а и родители хвърлящи си прясно напълнения памперс и мокрите си кърпички по земята ,и в същото време ревът ,че им е мръсно .... Няма оправия тука ! Колкото и да ми е мъчно да го кажа ...
  • 6
   44
   4444
   32 0
   22:14, 22 дек 2020
   Манталитет, казвате! Днес на спирката до училище Иван Рилски спира LAND ROVER - видимо запазен. Слиза индианеца с индианчето с баничка и боза в ръце. След шумно мляскане, все едно стадо крави преживя, половината банички бяха на тротоара. Опаковката от баничката и бозата бяха благоразумно изхвърлени в коша. Отваря индианеца задната врата - там преживяше индианката - подаде им пакет с мокри кърпи, а нейната използвана кърпа, опаковката от баничката и бозата се озоваха на асфалта. Видимо бяха облехени добре - изглеждаха като хора, които разполагат с пари, изкарани в чужбина. НО - манталитет с пари не се купува!
  • 7
   55
   55
   15 -2
   22:43, 22 дек 2020
   Явно и кварталния полицай не си е бил на мястото след като не се стигнало до решение на проблема.
  • 8
   Оч
   очевидка
   14 -1
   09:02, 23 дек 2020
   В този блок са събрани от кол и въже.Положението е трагично,неспасяемо.Години наред боклуците се мятат през прозорците,тераси нямат.Въжетата с прането висят отпред към булеварда,отзад към градинката.По тротоярите гащи,чорапи и каквото там се сетите.Турили няколко саксии по первазите,при вятър всичко долу.Нямам думи.За клубчето-там се събират на карти и пиячка.Лятото сядат и под дърветата има пейки.Няма лошо,нека си седят.Но,боклуците кой ще им чисти?зад блока една групичка/до гаражите/всеки обед прави бира-скара.Пекат,ядат,пият.Но,познайте?!Като пийнат имат нужда и от НУЖНИК.Тогава къде,в гаражите няма тоалетна.Естествено около гаражите.Блоковете са 5-6 етажни наоколо,има детска площадка,на която редовно има майки,баби и техните деца и внуци.Дали е красиво да гледаш как някой се облекчава посред бял ден пред очите на децата и тяхните родители или погледите на съседите от блоковете.Просто нямам думи!Дали има квартален полицай незнам,но това е самата истина.Грозно,пошло и не етично!!!
   • 11
    111
    7 0
    10:30, 23 дек 2020
    Това не блок а общежитие и е приватизирано и купено за жълти стотинки от стари номенклатурни кадри и след това една част е разпродадена на много добри цени а другата част която не е продадена,е дадена под наем от тези същите приватизатори.та госпожата да каже от наемателите ли е или от новодомците?
  • 9
   Ко
   констатация
   8 -1
   09:23, 23 дек 2020
   това явление не е само там, то се разпростира върху целия град. после се чудите че кмета и общинските съветници са ………...обратното на острото и се въртят от "група" в "група", като политически гювендии. така ще е докато не се променят 90 -те% дебили в нормални граждани за да се създаде едно ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО.
  • 10
   Ко
   Комшията
   1 0
   18:07, 23 дек 2020
   Какво искате в общежиетието живеят 4 семейства мангусти. Това което еволюцията не е направила за милиони години, а европейски съюз иска да ги колтивира за години. НЕ СТАВА
  • 11
   Ан
   Анонимен
   1 0
   15:12, 24 дек 2020
   И в други градове е също. По улици фасове, маски, хартии. Градове със затихващи функции. Поне в някои градове нямат проблем с водата. В Хасково нито за пиене става, нито за готвене. Нали ни казват, старите хора в Хасково са много отчаяни. Капитализма или пазарната икономика ги подготви неподготвени. А много умни бяха съкратени по времето на костов царя и герб. Били деца на бкп. Оплаква ми се на прокурора ОС динко христов, покойник, преди 20 години, дъщеря му.. С чужди езици, 3 висшета и чисти в Лондон. Много мъка има по тоя свят Боже... Помилвай ги... 30 години, кой бе във властта оцеля.

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини