От х:

Днес в x:

Хасковлийка се жалва за изхвърляне на боклуци от блок на „Раковски“

    За замърсяване около блока на булевард „Раковски“ 26 в Хасково се жалва читателка на Haskovo.net. Става дума за изхвърляне на битови отпадъци.

    Хасковлийката Теодора Паунова от около две години стопанисва помещение в жилищната сграда, която е бивше виетнамско общежитие. Според нея замърсяването до блока е от една от обитателките.

    „Непрекъснато се изхвърлят отпадъци в насипно състояние - опаковки от храни, използвани дамски превръзки и памперси. Преди време беше изляла тиган с олио върху паркирана кола“, жалва се хасковлийката.

    Тя била принудена периодично да почиства пространството, но по думите й само за два дни се замърсявало. Не може да си обясни защо въпросната жена продължава да изхвърля отпадъци от терасата на апартамента си. Паунова иска да се спре изхвърлянето на боклуци. Тя обясни, че не е разговаряла за проблема със съседката си, тъй като тя не отваряла вратата.

    Обясни, че това лято се жалвала на кварталния полицай и била извършена проверка в жилището на комшийката й, но не се стигнало до решение на проблема.

    Случайно тази сутрин в близкия парк чистеха служителки на общинското предприятие „Екопрогрес“. Въпреки че не било тяхно задължение, те почистиха и замърсеното пространство до блока. Те допълниха, че за хигиената в това пространство е ангажимент на сметопочистващата фирма.

    От община Хасково се ангажираха да извършат проверка по случая.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      44
      4444
      29 -4
      19:12, 22 дек 2020
      Разпродадоха *********** на екземпляри, изпълзяли от населени места на юг от Хасково.
      "Селянина може и да го изкараш от селото, но селенията от него - никога."
      Тази сентенция важи в пълна степен за 80% от обитателите на т.нар.Областен град.

      П.П. Преди 30-40 години, когато масово се заселваше територията на града, асансьорния техник всеки месец вадеше битови отпадъци от асансьорната шахта.
      • 44
        4444
        24 -3
        19:14, 22 дек 2020
        Хасково нет, не разбирам защо думата "*********" я замествате със звездички? Обидна, неподходяща или вулгарна е според Вас?
      • Ан
        Анти***************************
        13 -2
        20:19, 22 дек 2020
        Защото са им любимци.
      • 30
        30 години Мутро-Халифат
        10 -2
        01:59, 23 дек 2020
        Отключиха най-дивите и долни инстинкти на хайваните
        ....
        социализма аха-аха да ги направи хора и падна
      • Са
        Сашко
        9 0
        08:35, 23 дек 2020
        Познахте .Напълно съм съгласен, че селото не може да излезе и манталитета си остава същия.Има един химичен елемент ман......гал,пардон манган.Е те това е мангаска работа,така де с химически съединения.
      • An
        Anonimen
        2 0
        18:15, 23 дек 2020
        Не е много сигурно дали са на юг от Хасково. Тези на юг са доста смирени и възпитани хора, да не кажа плашливи.
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      20 -3
      19:15, 22 дек 2020
      От Общината да действат и да свършат задълженията си - чл.70 ал.1 т.1 от Наредба за управление на отпадъците в община Хасково. И не само на това място, а се поразходете малко из града.
      • De
        Deniss
        23 0
        21:54, 22 дек 2020
        Принудителен труд за комшийката и за всички останали допълващи боклука! Една камера на стълба там и се решава проблема- кой етаж, кой балкон и така. Тези служителки на чистотата длъжни ли са ви? На годините на майките ви жени, чистят след вас! Пуууууу!
    • 3
      Об
      обитател на квартала
      30 0
      20:05, 22 дек 2020
      Госпожата е абсолютно права,години наред живущите от този блок ползват кошчето на тротоара за изхвърляне на битовите си отпадъци,да изхвърят боклука си през прозореца.Около блока е валяло от разнородни боклуци.Плъховете се разхождат на воля.Нищо не е в състояние да промени манталитета на тези хора.Те не са много,определена бройка,но,упорити и постоянни.Пепелника се изпразва през прозореца директно на тротоара,независимо ден ли е нощ ли е.Отделно има и гълъбари,те пък хвърлят хляб на гълъбите.Да не говорим за счупени стъкла.При всеки вятър,отдолу валят стъкла.Незнам кой е реалния собственик на сградата,но от няколко години започна да се рони и облицовката.Падат цели парчета,а отдолу вървят деца за школите в съседния вход,за кадастъра се стичат хора от окръга,куп магазини има на партерния етаж.
      Явно общината трябва да се намеси и задължи обитателите и собственика на сградата всеки и да се ангажира с наболелите проблеми.
      • Ан
        Анти******
        32 0
        20:18, 22 дек 2020
        Един здрав кютек променя всеки манталитет. ;) Ако от първият път не стане, повторение до успех.
    • 4
      Ко
      Космос
      18 -1
      20:53, 22 дек 2020
      Точно до тези боклуци има и пенсионерски клуб, една остъклена стаичка 3 на 4 метра и там се събират по десетина пенсионера в разрез на всякакави забрани. Лятно време на биричка а зимата на ракия и винце. Дежурния който почиства стаята не си прави труд да изхвърля в контейнерите а само допълва този боклук.
    • 5
      🗑
      🗑
      28 -1
      21:44, 22 дек 2020
      Това е българския манталитет за съжаление ... На всякъде виждам хора да хвърлят през терасата ,през прозореца на колата , а и родители хвърлящи си прясно напълнения памперс и мокрите си кърпички по земята ,и в същото време ревът ,че им е мръсно .... Няма оправия тука ! Колкото и да ми е мъчно да го кажа ...
    • 6
      44
      4444
      32 0
      22:14, 22 дек 2020
      Манталитет, казвате! Днес на спирката до училище Иван Рилски спира LAND ROVER - видимо запазен. Слиза индианеца с индианчето с баничка и боза в ръце. След шумно мляскане, все едно стадо крави преживя, половината банички бяха на тротоара. Опаковката от баничката и бозата бяха благоразумно изхвърлени в коша. Отваря индианеца задната врата - там преживяше индианката - подаде им пакет с мокри кърпи, а нейната използвана кърпа, опаковката от баничката и бозата се озоваха на асфалта. Видимо бяха облехени добре - изглеждаха като хора, които разполагат с пари, изкарани в чужбина. НО - манталитет с пари не се купува!
    • 7
      55
      55
      15 -2
      22:43, 22 дек 2020
      Явно и кварталния полицай не си е бил на мястото след като не се стигнало до решение на проблема.
    • 8
      Оч
      очевидка
      14 -1
      09:02, 23 дек 2020
      В този блок са събрани от кол и въже.Положението е трагично,неспасяемо.Години наред боклуците се мятат през прозорците,тераси нямат.Въжетата с прането висят отпред към булеварда,отзад към градинката.По тротоярите гащи,чорапи и каквото там се сетите.Турили няколко саксии по первазите,при вятър всичко долу.Нямам думи.За клубчето-там се събират на карти и пиячка.Лятото сядат и под дърветата има пейки.Няма лошо,нека си седят.Но,боклуците кой ще им чисти?зад блока една групичка/до гаражите/всеки обед прави бира-скара.Пекат,ядат,пият.Но,познайте?!Като пийнат имат нужда и от НУЖНИК.Тогава къде,в гаражите няма тоалетна.Естествено около гаражите.Блоковете са 5-6 етажни наоколо,има детска площадка,на която редовно има майки,баби и техните деца и внуци.Дали е красиво да гледаш как някой се облекчава посред бял ден пред очите на децата и тяхните родители или погледите на съседите от блоковете.Просто нямам думи!Дали има квартален полицай незнам,но това е самата истина.Грозно,пошло и не етично!!!
      • 11
        111
        7 0
        10:30, 23 дек 2020
        Това не блок а общежитие и е приватизирано и купено за жълти стотинки от стари номенклатурни кадри и след това една част е разпродадена на много добри цени а другата част която не е продадена,е дадена под наем от тези същите приватизатори.та госпожата да каже от наемателите ли е или от новодомците?
    • 9
      Ко
      констатация
      8 -1
      09:23, 23 дек 2020
      това явление не е само там, то се разпростира върху целия град. после се чудите че кмета и общинските съветници са ………...обратното на острото и се въртят от "група" в "група", като политически гювендии. така ще е докато не се променят 90 -те% дебили в нормални граждани за да се създаде едно ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО.
    • 10
      Ко
      Комшията
      1 0
      18:07, 23 дек 2020
      Какво искате в общежиетието живеят 4 семейства мангусти. Това което еволюцията не е направила за милиони години, а европейски съюз иска да ги колтивира за години. НЕ СТАВА
    • 11
      Ан
      Анонимен
      1 0
      15:12, 24 дек 2020
      И в други градове е също. По улици фасове, маски, хартии. Градове със затихващи функции. Поне в някои градове нямат проблем с водата. В Хасково нито за пиене става, нито за готвене. Нали ни казват, старите хора в Хасково са много отчаяни. Капитализма или пазарната икономика ги подготви неподготвени. А много умни бяха съкратени по времето на костов царя и герб. Били деца на бкп. Оплаква ми се на прокурора ОС динко христов, покойник, преди 20 години, дъщеря му.. С чужди езици, 3 висшета и чисти в Лондон. Много мъка има по тоя свят Боже... Помилвай ги... 30 години, кой бе във властта оцеля.
    Последни новини