От х:

Днес в x:

Разчистват незаконно сметище, още две глоби за хасковлия

    Разчистване започна на незаконното сметище в края на вилна зона „Каменец“, за което Haskovo.net писа през януари след читателски сигнал.Вляво от улица „Пещера“ след кръстовището с улица „Елена“ бяха струпани много стари автомобилни гуми и много други отпадъци. Публикацията може да видите тук.

    От Община Хасково са възложили на частна фирма да разчисти гумите. През миналата седмица са били извозени част от тях. Днес беше разчистена останалата част. Гумите бяха натоварени в голям тежкотоварен автомобил и трябваше да бъдат извозени до депото край хасковското село Гарваново.

    На терена има още много пластмасови шишета, битови отпадъци и кости от животни, включително и мъртви гниещи животни – котка, куче. Имаше и крави, вързани на паша. Останалите отпадъци предстои да бъдат разчистени от служители на общинското предприятие „Екопрогрес“ през следващите дни.

    Един от потърпевшите, които се налага да търпят отпадъците и непоносимата миризма от труповете на животните, е живеещият наблизо хасковлия Димитър Димитров. Той заяви, че нерегламентираното сметище се образувало след появата на съгражданина му Живко, който от своя страна заяви през миналия месец, че отпадъците не са негови. Димитров неколкократно подавал сигнали до институциите, не само за замърсяването, но сезирал полицията и прокуратурата за лични взаимоотношения с Живко. Димитров днес беше доволен, че все пак е започнало разчистване на терена.

    От Община Хасково заявиха, че днес са наложени още две санкции на хасковлията Живко за замърсяването и по Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Едната е на стойност 100 лева, а другата е за 300 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фи
      Фико
      20 0
      17:55, 20 фев 2023
      Ако не бяхме на добро геостратегическо разположение никога нямаше да сме в ес с такива сънародници ( неандерталци )
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини