От х:

Днес в x:

2 милиона лева за ремонт на пътища в община Димитровград отпусна правителството

20 889 000 лева за реализиране на проекти за благоустрояване и ремонт на улична, пътна и ВиК инфраструктура, изграждане на паркова среда, спортни съоръжения и комплекси, отпусна правителството за общините от Хасковска област.

С постановление на Министерски съвет, община Димитровград получава 2 милиона лева за ремонт на общински пътища на територията на община Димитровград.

Парите са целеви за четвъртокласни пътища между населените места в общината. Приоритетно ще бъдат изпълнявани пътищата към и между селата: Крум, Черногорово, Длъгнево - Меричлери, Голямо Асеново - Малко Асеново, Злато поле - Долно Белево, Бял извор - Странско. 

В бюджета на общината за следващата година се предвижда отделяне на сериозен финансов ресурс към рехабилитацията на пътищата към Черногорово и Меричлери. 

Кметът на общината Иво Димов още в началото на своя трети мандат мандат пое ангажимент, че приоритет в работата му ще бъдат малките населени места.

Припомняме, че Министерски съвет по време на управлението на кабинета на Борисов-3 отпусна целево 3млн.лева за ремонта на Спортна зала "Младост", 1.5млн. лева за реконструкция и модернизация на "Зеленчуков пазар", както и близо 3млн. лева за ремонт, подмяна на ВиК и цялостна настилка и изграждане на паркинги на четири от най-натоварените улици в Димитровград - ул."Патриарх Евтимий", ул."Емилиян Станев", ул."Хр.Г.Данов" и ул."Захари Зограф". С днешното си решение правителството отново подкрепи нуждите на хората в община Димитровград.

За община Хасково са гласувани 7 700 000 лева. С 3 900 000 лева ще бъде финансирано изграждането на парк за спорт и отдих – 1 етап. Останалите 3 800 000 лева са предвидени за извършване на ремонт на улична мрежа и обществени пространства в община Хасково.

Община Ивайловград ще изгради спортно-развлекателен комплекс в местността Лъджа с 1 470 000 лева, отпуснати от Правителството.

Община Любимец получава с ПМС 2 586 000 лева. Те са за ремонт на ВиК-мрежа и сградни отклонения и за реконструкция на общински пътища и улична мрежа, и съоръженията към тях в община Любимец.

Правителството финансира с 3 855 000 лева община Свиленград. Парите са за основен ремонт на бул.“България“ в участъка от пл.“14 март“ до ул.“Симеон Велики“ и изграждане на прилежащите съоръжения, площадки и паркоустройство.

Община Симеоновград ще направи реконструкция на моста над река Луда Яна в с.Троян с 878 000 лева, отпуснати от Правителството на Бойко Борисов.

За община Харманли от Кабинета отпускат общо 2 400 000 лева. С тези средства за 1 400 000 лева ще бъдат реконструирани улици и паркинги в град Харманли, а с 1 000 000 лева ще бъде направен основен ремонт на централния градски  площад и прилежащите пространства.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Н
    Н
    0 0
    15:40, 9 дек 2020
    пътят за марийно няма ли да се оправи, голяма мъка е, а сега и околовристния стана мъка мъка
  • 2
    Уз
    Узунова
    1 0
    18:49, 9 дек 2020
    А пътя Горски Извор-Димитровград кога ще се ремонтира?Или когато започнат да стават злополуки?
  • 3
    Ив
    Иван Боен
    4 -1
    18:58, 9 дек 2020
    Защо сте избрали най-некадърната фирма за изпълнител "АБ"АД.
    Всички качествени кадри от които бех и аз избягахме и сега всеки хваната от улицата може да го вземат на работа там.
    Управителят Тенчо Пасков само знае как се бърка кайма и колко свинско и телешко да се сложи.
    А пък синът му е от други бряг на реката ......
    • 😃🤪
      😃🤪
      2 0
      14:50, 10 дек 2020
      Имаш предвид че е пеперуда ли 🤪
Последни новини