От х:

Днес в x:

Отвориха павилиона за тестове за коронавирус пред Спешното отделение в МБАЛ – Хасково

    Павилионът за триаж на пациенти със симптоми на коронавирус отвори врати от днес. Фургонът вече е оборудван с монитор, апарат за кислород, мивка, но предстои и дооборудване.

    Днес в павилиона вече дежуреше специализантът д-р Недьо Георгиев от Отделението по физикална и рехабилитационна медицина на хасковската болница, който е изявил желание да работи в пункта. Вътре трябва да дежури и медицинска сестра.

    Днес по-късно пред деня трябва да се изясни точният алгоритъм за работа в пункта. Това трябва да се уточни на заседанието на Областния щаб за борба с Ковид-19, което ще се проведе в Областна администрация в Хасково днес, каза зам.-директорът на МБАЛ – Хасково д-р Иван Иванов.

    От болницата казаха още, че очакват да им осигурят безплатни тестове. На този етап са налични само тестове от лечебното заведение.

    Предвидено е в павилиона да се правят бързи тестове на пациенти със симптоми на коронавирус, като е препоръчително те да бъдат насочени за изследвания от личен лекар. Така хора, които имат нужда от лечение ще бъдат насочвани към съответното отделение.

    До днес на обяд нямаше преминали през пункта пациенти. Работното му време ще бъде от 9 до 17 часа, от понеделник до петък.

    Припомняме, че мобилният пункт бе доставен в хасковската болница в четвъртък миналата седмица, по разпореждането на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов за сондаж на пациенти със симптоми на Ковид-19, който да се прави още на входа на лечебните заведения. Това изискване важи за всички болници в страната с над 50% държавно участие.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини