От х:

Днес в x:

-1 °C

Няма още яснота за Ковид зоната в ДКЦ 1

  Къде ще е Ковид зоната в Хасковското ДКЦ 1 все още няма яснота.

  Това трябва обаче да се случи в изпълнение на заповедта на здравния министър доболничната помощ да се включи в борбата с епидемията на първа линия.

  В момента управителят на Диагностично консултативния център, който е с общинско участие, е д-р Ясен Янев е в болнични. И от поликлиниката посочиха, че нямат яснота как ще се развият нещата. Нямат и разпореждания за организация в момента.

  Идеята за обособяването на подобни зони в големите здравни центрове, е да се спазят изискванията пациентите със съмнения, че са заразени с коронавирус, да се разделят от останалите болни.

  По стечения на обстоятелствата преди седмица с помощта на Общината беше асфалтиран паркингът към задната част на ДКЦ-то. Там има педиатрични кабинети със самостоятелен вход, има и достъп към манипулационната на ДКЦ-то.

  Тепърва ще се решава кое е най-изолираното място, където може да се обособи Ковид зоната.

  За нея хасковските общопрактикуващи лекари заговориха още преди седмици.

  Става ясно, че в по-малките здравни заведения, като Втора и Трета поликлиника най-вероятно няма да има оформен Ковид кабинет, тъй като там няма как да се разделят потоците от пациенти. Освен това, те не спадат към императива на министерската заповед, посочи д-р Николай Николов, който е педиатър и общопрактикуващ лекар в Трета поликлиника.

  Според него, не е добра идеята обаче джипитата да влизат в тези кабинети, защото при заразяване ще е трудно колега да поеме пациентите им. В момента д-р Николов е с пациентска листа от близо 5 000 души-от своята и от практиката на негов колега джипи, който е позитивен за коронавирус. „Имаме много болни, денонощно съм на телефона и преглеждам и в кабинета. Ситуацията става все по- сложна. А в системата, освен ковид лекари и джипита, има и друга голяма група медици-специалистите. Това са пулмолози, колеги, специалисти по вътрешни болести. Според мен, е редно те също да се включат в цялостното овладяване на ситуацията. Защото, ако всичко бъде прехвърлено само на дежурства на джипитата в тези Ковид зони, не ми се мисли какво ще се случи. Не си представям, например, ако една трета от общопрактикуващите лекари се разблеят или са карантинирани, кой ще поеме пациентите им? “

  Че ситуацията става доста напечена в Хасково със заразените медицински лица е показателен факт и от ДКЦ 1, където вече има заразени няколко лекари, както и медицински сестри.

  В педиатричния сектор днес е „зелен коридор“ за прегледи и имунизации на деца. Мерките се спазват строго. Не се допускат в сектора хора без маски. А при натрупване чакащите са извън сградата. За получаване на болничен или друга медицинска документация не се препоръчва изобщо влизането в болницата. Документите се подават през прозорците на лекарските кабинети на първия етаж.

  Вероятно повече яснота за Ковид кабинетите ще има днес следобед, след заседанието на Областния оперативен щаб, след което се очаква.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 26.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
  26 ное 2020
  Последни новини