От х:

Днес в x:

Белият дом настоява всички американци да си сложат нова бустерна доза ваксина срещу COVID-19

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да призове всички американци да си сложат нова обновена бустерна доза ваксина срещу КОВИД-19 тази есен, за да се противодейства на нова вълна от инфекции, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от представител на Белия дом.

Според официалния представител на администрацията на Байдън, въпреки че Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ съобщават за увеличаване на броя на заразените и хоспитализираните от вируса, общите нива на заболелите в страната остават ниски.

Американската фармацевтична компания "Модерна" и другите производители на ваксини срещу коронавируса "Новавакс" и "Пфайзер", както и германският им партньор "Бионтех" създадоха обновени ваксини срещу КОВИД-19, насочени към новия подварианта XBB.1.5, припомня Ройтерс.

В очакване на одобрение от здравните регулатори в САЩ и Европа, фармацевтичните компании се надяват обновените ваксини срещу коронавируса да бъдат на разположение в близките седмици за есенния сезон на ваксинация.

"Ще насърчим всички американци да си сложат тези бустерни дози в допълнение към ваксините срещу грип и респираторния синцитиален вирус", каза официалният представител на Белия дом.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини