От х:

Днес в x:

За 600 000 лв. изграждат топла връзка и асансьор в МБАЛ – Хасково

    Продължават обновленията в МБАЛ – Хасково. От около седмица в двора на лечебното заведение върви строителство. Започнало е изграждане на „топла връзка“ с асансьор. Съоръжението ще отвежда от сградите на хирургиите, вътрешните отделения, ОАИЛ и лабораториите – рентгенова и клинична към сградите на Детско отделение, Ортопедия и Кардиология.

    Днес на място работеха служители на хасковската фирма „Беттран“. Те извършваха изкопни работи и полагаха бетон за основите на бъдещото съоръжение.

    Идеята е впоследствие да се направи още една топла връзка, която ще бъде по-къса. Тя ще свързва Кардиология със сградата, в която се помещават Инфекциозно отделение, Ушно, Очно, Урология.

    „По този начин трите сгради на новата част на болницата ще бъдат свързани една с друга. При което ще може да се извършва вътрешно движение на пациенти, на персонал, на апаратура, без да се налага да се използва транспорт. Няма да излизат навън нито болните, нито персоналът. Идеята е да се създаде удобство – и за пациентите, и за работа на персонала. Така един спешен случай, например пациент с инфаркт, който идва в Бърза помощ, ще може от Шокова зала да бъде отведен до Инвазивна кардиология, без да е необходимо използването на линейка, както е в момента, а ще се използва асансьорът и топлата връзка“, каза пред eTV директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов.

    Строителството се извършва със средства на болницата. Хасковското дружество извършва дейностите след спечелена обществена поръчка, обявена от хасковската болница. Прогнозната стойност е 500 000 лева без ДДС, като след включването на данъка, сумата става 600 000 лева. Срокът за изпълнение е до 730 календарни дни, но се очаква съоръжението да бъде изградено до средата на годината, в зависимост от климатичните условия.

    От здравното заведение уточниха, че това е първото строителство от десетилетия насам с пари от болницата, като се изключат вътрешните ремонти в отделенията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Но
      Нова година нов гешефт
      12 -4
      18:01, 4 яну 2024
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      No
      Nostradamus
      19 -2
      21:10, 4 яну 2024
      Пълно безумие. Ако са искали, още преди 100 г. щяха да построят болницата на едно. Никой не мисли... че по-лесно така. А идеята е била заразно болни от инфекции, вътрешни отделения, УНГ, че и хирургия, да не се смесват с иначе здрави от кардиология, ортопедия, очно, нервно, и АГО. Затова детско е в отделна сграда със собствен вход, а АГО, нервно и физиотерапията са горе на хълма.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини