От х:

Днес в x:

Разширяват пътя край Хасково, на разклона за Войводово

    Започна разширяване на пътя край Хасково в посока към Кърджали, на разклона за село Войводово. Ремонтът се извършва от хасковската фирма „АБ“. Възложен е от Областното пътно управление в Хасково.

    Ще бъде ремонтиран участък с дължина 222 метра. Отсечката ще бъде разширена с 3.20 метра в най-широката си част, по 1.60 метра от двете страни.

    С ремонта ще бъде обособена трета лента за движение на автомобили, като се изгради допълнителна секция за завиване наляво. Предвидено е полагане на нова пътна маркировка.

    Във връзка с течащия ремонт е създадена временна организация на движението и са поставени предупредителни знаци. Днес се работеше извън банкета и дейностите не пречеха на преминаващите водачи, които трябва да шофират с повишено внимание. Срокът за изпълнение на строителството е 45 дни. Ремонтът започна в началото на месеца с цел да се избегне туристическия сезон и голямото натоварване на пътя, обясни Веселин Лозев – технически ръководител във фирмата-изпълнител.

    Според специалисти, въпросният републикански път I-5 с направление север-юг – от Русе, Стара Загора, Хасково, Кърджали до ГКПП „Маказа“ е най-натовареният в страната. Общата му дължина е 393 км. На отбивката за село Войводово често стават катастрофи, което налагаше ремонта.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини