От х:

Днес в x:

-5 °C

Социалистите от Хасково свалиха доверието си към Елена Йончева

Общинските председатели на БСП в хасковски регион свалиха политическото си доверие от евродепутата Елена Йончева. От БСП заявиха в декларация, че уверено застават зад позицията на младежите социалисти от региона и са също, като тях, неприятно изненадани от твърденията на евродепутата, тиражирани през последния месец.

Журналистката беше издигната от социалистите от Хасковско за депутат, а преди две години и за евродепутат.

Недоволството към Йончева е, че тя обсъжда в публичното пространство лидерката на социалистите Корнелия Нинова:

„Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички. Не може да си близък и да вярваш на нашата общност само когато застанем като стена зад теб и ти се доверим, че можеш да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за полезните поуки от тях“, се казва в декларацията.

От БСП-Хасково посочват още, че са изненадани от Елена Йончева: „Тя сякаш забрави съвместните ни усилия, които всички ние, не без активното участие на председателя на БСП Корнелия Нинова, положихме, за да бъде чут чрез нея гласът на истината срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата.“

"Притеснително е как се тиражират едни и същи тези в публичното пространство от 6-та, излезли от БСП след лидерския партиен избор, и сега от Елена Йончева. Нашият лидер г-жа Нинова прокара нова линия в БСП и това се затвърди на 50-тия конгрес: на политическата сцена излязоха нови лица, получиха шанс младите. Затова е много странно, че Йончева смени рязко тезите си точно в този момент... Морално е, след като смята, че имаме различия в ценностната система, да си подаде оставката като евродепутат и да отстъпи мястото си на следващия от листата“, коментира Камен Тодоров, който е председател на Общинското ръководство на партията в Хасково и член на Националния съвет на БСП от младежката квота.

С подкрепа към младите и тяхната позиция е и областният лидер на партията в Хасково Емилия Масларова.

„ Елена Йончева стана депутат и после евродепутат с помощта на младите от Хасково. Те наистина буквално като стена бяха зад гърба й по време на кампаниите. И изведнъж, в този момент, когато в партията поглеждаме по нов начин към структурите, отношението на част от хората, които в момента имат лични проблеми, на базата на личните си интереси, нараняват всички ни. Председателите на общинските съвети на БСП в Хасково са категорични, че трябва в партията да бъдем като семейство, а в едно семейство проблемите се решават вътре в него, не се решават по медиите. Това е нечистоплътно. И, ако нашето поколение е по-толерантно, то младите днес са по-дръзки, по-смели и по-директни. Подкрепям ги горещо, защото съм човекът, който се е борил Елена Йончев да бъде водач на листата в Хасково. Ние не отричаме това каквото тя прави като журналист и разследванията й, но това не е без моралната подкрепа и на хората от партията. И изведнъж се стига до този момент, като днешния.“, коментира ситуацията и областният лидер на БСП в Хасково Емилия Масларова.

Красимира Славова
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

 • 1
  Ал
  Алехандро
  55 -9
  18:35, 5 окт 2020
  Да живей, оле! По-смешни сте вече и от ГЕРБ. Ако утре кака ви Корни ви я спусне, доверието ви ще възкръсне. А само как я подкрепяхте и се въхищавахте на разкритията й за кумгейт! Послушни смешници, взели се за алтренатива!
  Живеете в паралелен свят, където има диктатура на пролетариата!
  • Ко
   Корни
   43 -15
   18:42, 5 окт 2020
   Йончева направи това което не посмяха местните социалисти - да каже истината за кумгейт. Страхливци и послушковци
  • Поезия от тоалетната
 • 2
  44
  4444
  30 0
  20:15, 5 окт 2020
  Приемайте още парашутистки, пък после снемайте каквото си искате!
  Не можете като мъже да застанете зад някой местен, а изпълнявате каквото ви наредят от горе. Затова все повече ще оредявате.
  • Че
   Червенко
   18 0
   20:57, 5 окт 2020
   Като мъже ли? Не разказвай вицове
 • 3
  Ма
  Марашев
  25 -5
  20:20, 5 окт 2020
  Хасковските социалисти са гола вода.Като ,че ли това ,което каза ,Йончева не е ли вярно.Нинова негласно подкрепя мутрата.Защо не излезе от парламента.Какво направи нейната партия за да се противопостави на мутрю.Едно голямо нищо.
  • Го
   Горския
   12 -4
   21:59, 5 окт 2020
   Станишев и той е в списъка за кремиране
   Заедно с Гергов
   .... А Ленчето об-лайва по тяхно указание
 • 4
  Ст
  Стара чанта
  29 -1
  20:33, 5 окт 2020
  Браво, социалисти ! Бързата реакция е МНОГО важна в такива случаи! Иначе ще изхвърчите от редиците на устремената и с вдигнати очи Партия - към светлото бъдеще, ръководена от миткащата от партия в партия забогатяла " незнайно " КАК лидерка КН ! Кое е нечистоплътното в случая - не се знае, или по- точно няма да се изговори никога ! Както и много други неща, които се премълчават, подминават, потулват и прикриват ! Да живей.... - все едно КАКВО ! Важен е лозунгът !
 • 5
  Ти
  Тиква в среден род
  19 0
  20:57, 5 окт 2020
  Снехте доверие от човек, защото риториката му не е право пропорционална на кефа на ******* в женски вариант. Надминахте и бай Тошо!
 • 6
  12
  1234
  13 -7
  21:29, 5 окт 2020
  Гласувах за нея, но после се отвратих. Направи някакво разследване за оградата, което се оказа недоносче и кьорфишек. След това изригна с едни корупционни 600 млн в министерството на културата с това "Ало Банов". И там провал, никакви милиони не са откраднати. После се се хвана с къщата в Барселона-и там нищо. Сега се е хванала да доказва, че записите на борисов били истински. И като получи от някоя лаборатория протокол ,че са истински какво ще последва. Нищо, обаче тя дълбае, блъска с кирката в камънака. Цяла българия знае че са истински, обаче тя блъска да докаже. И какво излезе-за 5 пари работа не е свършила, само вдига пушилка.
  • Az
   az
   7 -2
   10:20, 6 окт 2020
   За кум гейт мълчиш нещо а ?!?
 • 7
  Бз
  БЗНС Никола Петков
  16 0
  22:21, 5 окт 2020
  От комунист власт и от свинска зурла сапун се вземат само с нож във врата.
 • 8
  Пи
  Пияния социалист
  27 -2
  00:04, 6 окт 2020
  Алооо, хасковското БСП, я кажете защо ей тоя дългуч на снимката, облечен със тъмносиньото сако, бялата блуза под него и синия панталон, стоящ между Антон и Корнелия, снощи в Хасково е бягал с колата от полицаите. Те са го гонили, той е слязъл от колата, бягъл е пеша и се е пречукал по едни стълби. След това разбира се е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и са му взели книжката за 2 години ! Такъв пример ли давате на обществото ? Бяга от полицията, докато кара колата пиян........ и после местен политически лидер ще го раздава?
  • Ко
   Корнелиус
   25 0
   00:34, 6 окт 2020
   Тия там са сбирщина от млади, относително глупави, често пияни, с афинитет към зависимостите и доста неясна сексуална ориентация, какво се чудиш.
  • Бо
   Бойчев
   3 -17
   01:01, 6 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • По
   Поп златко
   3 -1
   12:48, 6 окт 2020
   Пиши му името но то лу п.
 • 9
  Jh
  JHB
  15 0
  11:21, 6 окт 2020
  Тези на снимката, трябва да ги качат на конски вагони и право в сибир. Там да основат бсп, за да не пречат на европейското развитие на родината ни!
 • 10
  Чо
  Чойбалсан
  5 0
  11:49, 6 окт 2020
  На снимката се виждат стари дружки Бат Емил Бат Иван Ильчев и Бат Иван Станчев
 • 11
  Пр
  Преамбюлът
  9 0
  12:21, 6 окт 2020
  е като от поредния конгрес на БКП.
 • 12
  За
  Защо
  16 0
  12:30, 6 окт 2020
  Тъпи червени г...ве, защо не свалите доверие от , най крадливата министерша Масльонковица , дето ви е областен лидер , след като синът и е престъпник , поръчител на убийство и е издирван с червена бюлетина от Интерпол? Или чакате да ви спуснат нареждане от ГОРЕ. Нямате ум за две стотинки, по зле сте и от маймуните в зоопарка.
 • 13
  Jh
  JHB
  5 -2
  15:24, 6 окт 2020
  Знаете ли кога тез комунисти ще млъкнат и изчезнат от живота ни? Когато русия фалира по примера на ссср. Само тогава. Оттам им е финансирането, а целта да ни извадят от ЕС и Нато.
 • 14
  99
  999
  3 -1
  20:27, 6 окт 2020
  Голям майтап. Хахахаха.

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021

Случаен виц

Последни новини