От х:

Днес в x:

11 °C

Социалистите от Хасково свалиха доверието си към Елена Йончева

Общинските председатели на БСП в хасковски регион свалиха политическото си доверие от евродепутата Елена Йончева. От БСП заявиха в декларация, че уверено застават зад позицията на младежите социалисти от региона и са също, като тях, неприятно изненадани от твърденията на евродепутата, тиражирани през последния месец.

Журналистката беше издигната от социалистите от Хасковско за депутат, а преди две години и за евродепутат.

Недоволството към Йончева е, че тя обсъжда в публичното пространство лидерката на социалистите Корнелия Нинова:

„Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички. Не може да си близък и да вярваш на нашата общност само когато застанем като стена зад теб и ти се доверим, че можеш да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за полезните поуки от тях“, се казва в декларацията.

От БСП-Хасково посочват още, че са изненадани от Елена Йончева: „Тя сякаш забрави съвместните ни усилия, които всички ние, не без активното участие на председателя на БСП Корнелия Нинова, положихме, за да бъде чут чрез нея гласът на истината срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата.“

"Притеснително е как се тиражират едни и същи тези в публичното пространство от 6-та, излезли от БСП след лидерския партиен избор, и сега от Елена Йончева. Нашият лидер г-жа Нинова прокара нова линия в БСП и това се затвърди на 50-тия конгрес: на политическата сцена излязоха нови лица, получиха шанс младите. Затова е много странно, че Йончева смени рязко тезите си точно в този момент... Морално е, след като смята, че имаме различия в ценностната система, да си подаде оставката като евродепутат и да отстъпи мястото си на следващия от листата“, коментира Камен Тодоров, който е председател на Общинското ръководство на партията в Хасково и член на Националния съвет на БСП от младежката квота.

С подкрепа към младите и тяхната позиция е и областният лидер на партията в Хасково Емилия Масларова.

„ Елена Йончева стана депутат и после евродепутат с помощта на младите от Хасково. Те наистина буквално като стена бяха зад гърба й по време на кампаниите. И изведнъж, в този момент, когато в партията поглеждаме по нов начин към структурите, отношението на част от хората, които в момента имат лични проблеми, на базата на личните си интереси, нараняват всички ни. Председателите на общинските съвети на БСП в Хасково са категорични, че трябва в партията да бъдем като семейство, а в едно семейство проблемите се решават вътре в него, не се решават по медиите. Това е нечистоплътно. И, ако нашето поколение е по-толерантно, то младите днес са по-дръзки, по-смели и по-директни. Подкрепям ги горещо, защото съм човекът, който се е борил Елена Йончев да бъде водач на листата в Хасково. Ние не отричаме това каквото тя прави като журналист и разследванията й, но това не е без моралната подкрепа и на хората от партията. И изведнъж се стига до този момент, като днешния.“, коментира ситуацията и областният лидер на БСП в Хасково Емилия Масларова.

Красимира Славова
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

 • 1
  Ал
  Алехандро
  55 -9
  18:35, 5 окт 2020
  Да живей, оле! По-смешни сте вече и от ГЕРБ. Ако утре кака ви Корни ви я спусне, доверието ви ще възкръсне. А само как я подкрепяхте и се въхищавахте на разкритията й за кумгейт! Послушни смешници, взели се за алтренатива!
  Живеете в паралелен свят, където има диктатура на пролетариата!
  • Ко
   Корни
   43 -15
   18:42, 5 окт 2020
   Йончева направи това което не посмяха местните социалисти - да каже истината за кумгейт. Страхливци и послушковци
  • Поезия от тоалетната
 • 2
  44
  4444
  30 0
  20:15, 5 окт 2020
  Приемайте още парашутистки, пък после снемайте каквото си искате!
  Не можете като мъже да застанете зад някой местен, а изпълнявате каквото ви наредят от горе. Затова все повече ще оредявате.
  • Че
   Червенко
   18 0
   20:57, 5 окт 2020
   Като мъже ли? Не разказвай вицове
 • 3
  Ма
  Марашев
  25 -5
  20:20, 5 окт 2020
  Хасковските социалисти са гола вода.Като ,че ли това ,което каза ,Йончева не е ли вярно.Нинова негласно подкрепя мутрата.Защо не излезе от парламента.Какво направи нейната партия за да се противопостави на мутрю.Едно голямо нищо.
  • Го
   Горския
   12 -4
   21:59, 5 окт 2020
   Станишев и той е в списъка за кремиране
   Заедно с Гергов
   .... А Ленчето об-лайва по тяхно указание
 • 4
  Ст
  Стара чанта
  29 -1
  20:33, 5 окт 2020
  Браво, социалисти ! Бързата реакция е МНОГО важна в такива случаи! Иначе ще изхвърчите от редиците на устремената и с вдигнати очи Партия - към светлото бъдеще, ръководена от миткащата от партия в партия забогатяла " незнайно " КАК лидерка КН ! Кое е нечистоплътното в случая - не се знае, или по- точно няма да се изговори никога ! Както и много други неща, които се премълчават, подминават, потулват и прикриват ! Да живей.... - все едно КАКВО ! Важен е лозунгът !
 • 5
  Ти
  Тиква в среден род
  19 0
  20:57, 5 окт 2020
  Снехте доверие от човек, защото риториката му не е право пропорционална на кефа на ******* в женски вариант. Надминахте и бай Тошо!
 • 6
  12
  1234
  13 -7
  21:29, 5 окт 2020
  Гласувах за нея, но после се отвратих. Направи някакво разследване за оградата, което се оказа недоносче и кьорфишек. След това изригна с едни корупционни 600 млн в министерството на културата с това "Ало Банов". И там провал, никакви милиони не са откраднати. После се се хвана с къщата в Барселона-и там нищо. Сега се е хванала да доказва, че записите на борисов били истински. И като получи от някоя лаборатория протокол ,че са истински какво ще последва. Нищо, обаче тя дълбае, блъска с кирката в камънака. Цяла българия знае че са истински, обаче тя блъска да докаже. И какво излезе-за 5 пари работа не е свършила, само вдига пушилка.
  • Az
   az
   7 -2
   10:20, 6 окт 2020
   За кум гейт мълчиш нещо а ?!?
 • 7
  Бз
  БЗНС Никола Петков
  16 0
  22:21, 5 окт 2020
  От комунист власт и от свинска зурла сапун се вземат само с нож във врата.
 • 8
  Пи
  Пияния социалист
  27 -2
  00:04, 6 окт 2020
  Алооо, хасковското БСП, я кажете защо ей тоя дългуч на снимката, облечен със тъмносиньото сако, бялата блуза под него и синия панталон, стоящ между Антон и Корнелия, снощи в Хасково е бягал с колата от полицаите. Те са го гонили, той е слязъл от колата, бягъл е пеша и се е пречукал по едни стълби. След това разбира се е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и са му взели книжката за 2 години ! Такъв пример ли давате на обществото ? Бяга от полицията, докато кара колата пиян........ и после местен политически лидер ще го раздава?
  • Ко
   Корнелиус
   25 0
   00:34, 6 окт 2020
   Тия там са сбирщина от млади, относително глупави, често пияни, с афинитет към зависимостите и доста неясна сексуална ориентация, какво се чудиш.
  • Бо
   Бойчев
   3 -17
   01:01, 6 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • По
   Поп златко
   3 -1
   12:48, 6 окт 2020
   Пиши му името но то лу п.
 • 9
  Jh
  JHB
  15 0
  11:21, 6 окт 2020
  Тези на снимката, трябва да ги качат на конски вагони и право в сибир. Там да основат бсп, за да не пречат на европейското развитие на родината ни!
 • 10
  Чо
  Чойбалсан
  5 0
  11:49, 6 окт 2020
  На снимката се виждат стари дружки Бат Емил Бат Иван Ильчев и Бат Иван Станчев
 • 11
  Пр
  Преамбюлът
  9 0
  12:21, 6 окт 2020
  е като от поредния конгрес на БКП.
 • 12
  За
  Защо
  16 0
  12:30, 6 окт 2020
  Тъпи червени г...ве, защо не свалите доверие от , най крадливата министерша Масльонковица , дето ви е областен лидер , след като синът и е престъпник , поръчител на убийство и е издирван с червена бюлетина от Интерпол? Или чакате да ви спуснат нареждане от ГОРЕ. Нямате ум за две стотинки, по зле сте и от маймуните в зоопарка.
 • 13
  Jh
  JHB
  5 -2
  15:24, 6 окт 2020
  Знаете ли кога тез комунисти ще млъкнат и изчезнат от живота ни? Когато русия фалира по примера на ссср. Само тогава. Оттам им е финансирането, а целта да ни извадят от ЕС и Нато.
 • 14
  99
  999
  3 -1
  20:27, 6 окт 2020
  Голям майтап. Хахахаха.

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини