От х:

Днес в x:

Социалистите от Хасково свалиха доверието си към Елена Йончева

Общинските председатели на БСП в хасковски регион свалиха политическото си доверие от евродепутата Елена Йончева. От БСП заявиха в декларация, че уверено застават зад позицията на младежите социалисти от региона и са също, като тях, неприятно изненадани от твърденията на евродепутата, тиражирани през последния месец.

Журналистката беше издигната от социалистите от Хасковско за депутат, а преди две години и за евродепутат.

Недоволството към Йончева е, че тя обсъжда в публичното пространство лидерката на социалистите Корнелия Нинова:

„Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички. Не може да си близък и да вярваш на нашата общност само когато застанем като стена зад теб и ти се доверим, че можеш да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за полезните поуки от тях“, се казва в декларацията.

От БСП-Хасково посочват още, че са изненадани от Елена Йончева: „Тя сякаш забрави съвместните ни усилия, които всички ние, не без активното участие на председателя на БСП Корнелия Нинова, положихме, за да бъде чут чрез нея гласът на истината срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата.“

"Притеснително е как се тиражират едни и същи тези в публичното пространство от 6-та, излезли от БСП след лидерския партиен избор, и сега от Елена Йончева. Нашият лидер г-жа Нинова прокара нова линия в БСП и това се затвърди на 50-тия конгрес: на политическата сцена излязоха нови лица, получиха шанс младите. Затова е много странно, че Йончева смени рязко тезите си точно в този момент... Морално е, след като смята, че имаме различия в ценностната система, да си подаде оставката като евродепутат и да отстъпи мястото си на следващия от листата“, коментира Камен Тодоров, който е председател на Общинското ръководство на партията в Хасково и член на Националния съвет на БСП от младежката квота.

С подкрепа към младите и тяхната позиция е и областният лидер на партията в Хасково Емилия Масларова.

„ Елена Йончева стана депутат и после евродепутат с помощта на младите от Хасково. Те наистина буквално като стена бяха зад гърба й по време на кампаниите. И изведнъж, в този момент, когато в партията поглеждаме по нов начин към структурите, отношението на част от хората, които в момента имат лични проблеми, на базата на личните си интереси, нараняват всички ни. Председателите на общинските съвети на БСП в Хасково са категорични, че трябва в партията да бъдем като семейство, а в едно семейство проблемите се решават вътре в него, не се решават по медиите. Това е нечистоплътно. И, ако нашето поколение е по-толерантно, то младите днес са по-дръзки, по-смели и по-директни. Подкрепям ги горещо, защото съм човекът, който се е борил Елена Йончев да бъде водач на листата в Хасково. Ние не отричаме това каквото тя прави като журналист и разследванията й, но това не е без моралната подкрепа и на хората от партията. И изведнъж се стига до този момент, като днешния.“, коментира ситуацията и областният лидер на БСП в Хасково Емилия Масларова.

Красимира Славова
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

  • 1
    Ал
    Алехандро
    55 -9
    18:35, 5 окт 2020
    Да живей, оле! По-смешни сте вече и от ГЕРБ. Ако утре кака ви Корни ви я спусне, доверието ви ще възкръсне. А само как я подкрепяхте и се въхищавахте на разкритията й за кумгейт! Послушни смешници, взели се за алтренатива!
    Живеете в паралелен свят, където има диктатура на пролетариата!
    • Ко
      Корни
      43 -16
      18:42, 5 окт 2020
      Йончева направи това което не посмяха местните социалисти - да каже истината за кумгейт. Страхливци и послушковци
    • Поезия от тоалетната
  • 2
    44
    4444
    30 0
    20:15, 5 окт 2020
    Приемайте още парашутистки, пък после снемайте каквото си искате!
    Не можете като мъже да застанете зад някой местен, а изпълнявате каквото ви наредят от горе. Затова все повече ще оредявате.
    • Че
      Червенко
      18 0
      20:57, 5 окт 2020
      Като мъже ли? Не разказвай вицове
  • 3
    Ма
    Марашев
    25 -5
    20:20, 5 окт 2020
    Хасковските социалисти са гола вода.Като ,че ли това ,което каза ,Йончева не е ли вярно.Нинова негласно подкрепя мутрата.Защо не излезе от парламента.Какво направи нейната партия за да се противопостави на мутрю.Едно голямо нищо.
    • Го
      Горския
      12 -4
      21:59, 5 окт 2020
      Станишев и той е в списъка за кремиране
      Заедно с Гергов
      .... А Ленчето об-лайва по тяхно указание
  • 4
    Ст
    Стара чанта
    29 -1
    20:33, 5 окт 2020
    Браво, социалисти ! Бързата реакция е МНОГО важна в такива случаи! Иначе ще изхвърчите от редиците на устремената и с вдигнати очи Партия - към светлото бъдеще, ръководена от миткащата от партия в партия забогатяла " незнайно " КАК лидерка КН ! Кое е нечистоплътното в случая - не се знае, или по- точно няма да се изговори никога ! Както и много други неща, които се премълчават, подминават, потулват и прикриват ! Да живей.... - все едно КАКВО ! Важен е лозунгът !
  • 5
    Ти
    Тиква в среден род
    19 0
    20:57, 5 окт 2020
    Снехте доверие от човек, защото риториката му не е право пропорционална на кефа на ******* в женски вариант. Надминахте и бай Тошо!
  • 6
    12
    1234
    13 -7
    21:29, 5 окт 2020
    Гласувах за нея, но после се отвратих. Направи някакво разследване за оградата, което се оказа недоносче и кьорфишек. След това изригна с едни корупционни 600 млн в министерството на културата с това "Ало Банов". И там провал, никакви милиони не са откраднати. После се се хвана с къщата в Барселона-и там нищо. Сега се е хванала да доказва, че записите на борисов били истински. И като получи от някоя лаборатория протокол ,че са истински какво ще последва. Нищо, обаче тя дълбае, блъска с кирката в камънака. Цяла българия знае че са истински, обаче тя блъска да докаже. И какво излезе-за 5 пари работа не е свършила, само вдига пушилка.
    • Az
      az
      7 -3
      10:20, 6 окт 2020
      За кум гейт мълчиш нещо а ?!?
  • 7
    Бз
    БЗНС Никола Петков
    16 0
    22:21, 5 окт 2020
    От комунист власт и от свинска зурла сапун се вземат само с нож във врата.
  • 8
    Пи
    Пияния социалист
    27 -2
    00:04, 6 окт 2020
    Алооо, хасковското БСП, я кажете защо ей тоя дългуч на снимката, облечен със тъмносиньото сако, бялата блуза под него и синия панталон, стоящ между Антон и Корнелия, снощи в Хасково е бягал с колата от полицаите. Те са го гонили, той е слязъл от колата, бягъл е пеша и се е пречукал по едни стълби. След това разбира се е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и са му взели книжката за 2 години ! Такъв пример ли давате на обществото ? Бяга от полицията, докато кара колата пиян........ и после местен политически лидер ще го раздава?
    • Ко
      Корнелиус
      25 0
      00:34, 6 окт 2020
      Тия там са сбирщина от млади, относително глупави, често пияни, с афинитет към зависимостите и доста неясна сексуална ориентация, какво се чудиш.
    • Бо
      Бойчев
      3 -17
      01:01, 6 окт 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • По
      Поп златко
      3 -1
      12:48, 6 окт 2020
      Пиши му името но то лу п.
  • 9
    Jh
    JHB
    15 0
    11:21, 6 окт 2020
    Тези на снимката, трябва да ги качат на конски вагони и право в сибир. Там да основат бсп, за да не пречат на европейското развитие на родината ни!
  • 10
    Чо
    Чойбалсан
    5 0
    11:49, 6 окт 2020
    На снимката се виждат стари дружки Бат Емил Бат Иван Ильчев и Бат Иван Станчев
  • 11
    Пр
    Преамбюлът
    9 0
    12:21, 6 окт 2020
    е като от поредния конгрес на БКП.
  • 12
    За
    Защо
    16 0
    12:30, 6 окт 2020
    Тъпи червени г...ве, защо не свалите доверие от , най крадливата министерша Масльонковица , дето ви е областен лидер , след като синът и е престъпник , поръчител на убийство и е издирван с червена бюлетина от Интерпол? Или чакате да ви спуснат нареждане от ГОРЕ. Нямате ум за две стотинки, по зле сте и от маймуните в зоопарка.
  • 13
    Jh
    JHB
    5 -2
    15:24, 6 окт 2020
    Знаете ли кога тез комунисти ще млъкнат и изчезнат от живота ни? Когато русия фалира по примера на ссср. Само тогава. Оттам им е финансирането, а целта да ни извадят от ЕС и Нато.
  • 14
    99
    999
    3 -1
    20:27, 6 окт 2020
    Голям майтап. Хахахаха.

Още новини

Последни новини