От х:

Днес в x:

10 °C

Завърши „Ответен удар 20“ на учебен полигон „Корен“

  Завърши тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар - 20” с основен състав и техника от 31-ви механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада с командир подполковник Светослав Годинов, което се проведе през изминалата седмица.

  На учебен полигон „Корен“ командирът на 2-ра Механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, който беше офицер, провеждащ учението, обяви края му и направи равносметка на постигнатите резултати.

  В словото си той изказа своята благодарност към всички участници за положените усилия, висока мотивация и концентрация при изпълнение на поставените задачи и преди всичко спазване на мерките за безопасност по време на тактическите действия и всички противоепидемични мерки с цел недопускане разпространението на COVID-19.

  Действията на ръководството на учението и участващите формирования бяха проверени от комисия от Сухопътните войски под ръководството на заместник – командира на СВ бригаден генерал Валери Цолов.

  По време на учението военнослужещите изпълниха задачи по придвижване и заемане на батальонен район за отбрана, управление действията на формированията, унищожаване на тактически въздушен десант, пълна специална обработка на техника и личен състав, действали в заразена среда, медицинска евакуация на ранени военнослужещи, както действия в отбрана и настъпление.

  При изпълнението на съвместните задачи със силите и средствата на ВВС се получи отлично взаймодействие в тактическите действия с искане за огнево поразяване на резервите на противника посредством вертолети за огнева поддръжка и извършване на медицинска евакуация на тежко ранен военнослужещ с вертолет Кугър, както и пълен синхрон в действията при използване на авиационния ресурс за планиране на операция по блокиране и унищожаване на стоварен тактически въздушен десант на противника.

  За целта механизиран взвод от 31 мб беше транспортиран с десантен вертолет до определен район за блокиране действията по придвижване на тактическия въздушен десант на противника, до пристигането на механизирана рота за неговото унищожаване.

  Изключително полезно за военнослужещите беше отработването на тактическите действия при напускане на район вследствие на заразяване с химически вещества, извършване на пълна специална обработка на техниката и личния състав, разузнаване и обработка на заразения район.

  Кулминацията в тактическите действия беше отразяване на контраатаката на противостоящите сили, преминаване в настъпление и преследването им с огневата мощ на механизираните формирования и танковете на придадената рота от Център за подготовка на специалисти в Сливен.

  В учението взеха участие и цивилните служители от 31 Механизирана бригада, които подпомагаха командира на батальона подполковник Светослав Годинов при вземането на решения по въпроси от юридическо и финансово естество, въпроси по психологическото осигуряване и мотивацията на личния състав, както и изявления пред регионални представители на средствата за масова информация относно действията на военнослужещите.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Да
   да
   4 0
   17:38, 5 окт 2020
   Ако в първо действие на сцената виси пушка, то тя непременно трябва да гръмне до края на представлението.
   Антон Павлович Чехов 1860-1904
  • 2
   :)
   : )
   3 0
   18:07, 5 окт 2020
   Това от снимките е допотопна техника.
   • За
    Запознат
    1 0
    11:47, 6 окт 2020
    С н а т о толкова...

  Хороскоп за 25.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
  25 окт 2020
  Последни новини