От х:

Днес в x:

50-годишен турчин е обвиняем за трафик на двама души към България

50 -годишен турски гражданин е привлечен от Районна прокуратура - Свиленград като обвиняем по бързо производство за опита му да прекара нелегално през ГКПП - Капитан Андреево към вътрешността на България двама чужденци. На 3-ти октомври той минал с камиона си „Волво“ през турско-българската граница с укритите в него хора.

Шофьорът обикновено правел курсове от Турция до Холандия през нашата страна.

Двама чужденци, които укрил в кабината на товарния автомобил на специално място зад седалките, искали да отидат до Германия, станало ясно при разпитите. Тъй като нямали необходимите документи, за да напуснат легално Турция, се свързали с каналджия, който да им помогне. Той им обяснил,че ще ги прекара нелегално с камион.

Ден преди да бъдат заловени двамата чужди граждани, заедно с каналджията, тръгнали с кола от Истанбул. В страни от пътя бил паркиран камионът, на който тримата се прехвърлили.

Под ръководството на Районна прокуратура - Свиленград се извършват активни действия по разследването. Обвиняемият за трафик на хора е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини