От х:

Днес в x:

Президентът и военният министър наблюдават учението “Ответен удар 21”на Полигона “Корен”

    Президентът Румен Радев и военният министър Георги Панайотов присъстват на деня за демонстриране на способности на тактическото учение с бойна стрелба  „Strike Back 21” , с международно участие, на полигона “Корен”.  То е част от многонационалното учение “Defender Europe 21”. 

    На демонстрациите са и посланиците на Румъния и Гърция, чиито военнослужещи са част от учението.

    На “Корен” е и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа.

    При пристигането си, президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия прие военния строй. 

    В тактическото учение се включват до 780 военнослужещи и до 210 еденици  техника, в това число и 8 самолета СУ-25, вертолет МИ-24 и вертолети АН-Апачи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ба
      бай Шиле
      16 -8
      12:39, 4 юни 2021
      Веселата част е най-хубавото за всяко учение. На полигона на Корен има хубав ресторант с градина и музиканти на щат. От сутринта се въртят чевермета и готвачи с бели престилки с пагони хвърчат да приготвят вкусни гозби за главнокомандващия и другите униформени покрай него.
      • Ба
        Бай Миле
        12 -16
        13:11, 4 юни 2021
        Президента е на диета и се прави се на вегатариане... Виж коментара
      • Ба
        ба' Иван
        5 -3
        17:15, 4 юни 2021
        Президента мина Буци с 200.
    • 2
      Ан
      Анонимен
      21 -3
      15:14, 4 юни 2021
      А дали президента, министъра, както и посланиците, могат да бъдат така добри да посетят някое от околните селища, като с. Корен, с. Криво Поле и Момино, които са в непосредствена близост до полигонът и да попитат живущите, как им се отразяват непрекъснатите стрелби и прелитащи съоръжения, на имуществата, обработваемите земи и пасищата, както и на почивката им, тъй като тези учения, най малко не се съобразяват дали е обяд или ден от уикенда. Как могат да компенсират химикалите от снарядите пръснати по пасищата и по земите, изпорутените мазилки на къщите на стари хора, които не могат да позволят след всяко учение ремонт, пътят Корен - Манастир, който не се поддържа и е пълен с дупки и вдлъбнатини от преминаването на тежките военни съоръжения, както факта, че човек не може спойно да си почине на обяд или през уикенда?
    • 3
      Бе
      безпомощни наблюдатели
      11 -6
      15:34, 4 юни 2021
      Радев и Панайотов могат само безпомощно да наблюдават това , което ще нареди онази "чиркин кадъна" дето си бръсне мустаците. България освен бунище за боклуците на Европата , стана и като улична проститутка за "краварите" отвъд океана. Правят издънки на всяка крачка, добре , че около Корен няма цехове за производство , щото като нищо ще изкарат акъла на някои бедни хорица. Гнус ме от всички които докараха до това дередже България.
      • Бр
        брата на бай Шиле
        5 -1
        20:44, 4 юни 2021
        Тая американска кадъна се готви да избръсне топките на сегашните велможи, президент и неговия сол ташак и след това ако не се оправят и един бърз сонет по американски образец .
        ..
    Последни новини