От х:

Днес в x:

Учение с бойни стрелби и стрелби с ракетна система на полигон „Корен“

Тактическо учение „Тракийски воин - 24“ на 2-ра механизирана бригада се провежда до 4 юни на учебни полигони „Корен” в Хасковско и „Ново село“ в Сливенско, съобщиха от Министерство на отбраната.

То ще бъде открито официално на 28 май в района на учебен полигон „Корен“. В него освен участници от Сухопътните войски са включени формирования на Военновъздушните сили, Многонационалната бойна група на НАТО в България, екипи от Военномедицинска академия, служба „Военна полиция“, представители от Военна академия „Г. С. Раковски“, офицери и курсанти от НВУ „Васил Левски“ и военнослужещи от 181-ви артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ.

По време на учението ще бъдат проведени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, както и стрелби с ракетната система за залпов огън „HIMARS“. Ще бъдат използвани терминалите на сателитната мрежа Starlink и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски.

На 4 юни ще се състои Ден за демонстриране на способности, по време на който присъстващите ще могат наблюдават динамичен и статичен показ.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Бъ
  бъзз
  4 -1
  08:49, 28 май 2024
  Пак задръствания по пътя към Корен от военни колони!
  • Hi
   HIMARS
   0 0
   23:37, 28 май 2024
   Задръствания ще има ......на Украинските граници! Там и еб@@@@т и бият! Там дядя Път....кино!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини