От х:

Днес в x:

Хасково приема 4-ти кръг на Републиканското първенство по мотокрос

Изображение 1 от 3

    За поредна година в Хасково ще се проведе състезание по мотокрос. През 2023 г. градът домакинства на Купа България, а сега на местния мотополигон ще се проведе 4-ти кръг от Републиканското първенство. Надпреварата е на 15-ти и 16-ти юни. Очаква се да се включат около 150 състезатели от България, както и гости от Турция, Северна Македония, Гърция и Румъния.

    „От началото на миналата седмица започна косенето на тревата, от днес започнахме с тежка техника да обработваме трасето. До 4-ти юни трябва да сме готови, тогава ще дойдат представители на Българската федерация по мотокрос да оценят подготовката и да преценят дали всичко е готово за провеждане на републиканския шампионат“. Това коментира пред Haskovo.net един от двигателите на мотокроса в Хасково Кадир Масар-Катката.

    Общината е подпомогнала събитието със 17 000 лева, поясни Кадир Масар.
    В надпреварата от „Тийм Масар“ ще участват Кадир Масар в клас МХ Сеньор и Теоман Масар в клас до 85 кубика.

    „Целта ни е догодина да сме домакини на Балкански шампионат по мотокрос. Като добавим и идеята за автомобилна писта на бившото летище „Узунджово“, Хасково може да се превърне в авто-мото столица на България“, допълни Катката.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Последния път, всички ни нашариха за неправилно паркиране на пътя до пистата. На самата писта паркинга не хваща всички желаещи. Организирате и бусче да извозва от града до там :)
    • 2
      Пъ
      Пършевицата
      3 0
      08:04, 29 май 2024
      Нещо ако искате и сандвичи да направим докато бусчето ви вози ? Госпожа Узунова ще плаща , имала да черпи .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини