От х:

Днес в x:

Президентът Радев разкритикува прокуратурата за българите със санкции от САЩ

Изображение 1 от 6

    „Това е знак за страната ни и за българското общество. Приветствам решителността на САЩ да подкрепи българското общество в стремежа и усилията му към повече прозрачност и справедливост. Самият факт, че се налагат такива санкции на фирми, е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция“. Така президентът Румен Радев коментира темата за наложените безпрецедентни по обем санкции на шестимата българи по закона „Магнитски“ и добави, че случилото се е само първата крачка.

    „Няма кой друг отвънка да разплете тази схема до край. Изцяло наша отговорност е да стигнем до край и да кажем кои са корумпираните, кои са използвали своето високо служебно положение и са се облагодетелствали, развивайки тази тежка корупция“, отбеляза още Румен Радев.

    "Според вас редно ли е отвъд Океана да ни кажат, че тук се вършат крупни финансови престъпления, а нашата прокуратура да не ги вижда? Няма как да продължим напред, ако прокуратурата не си свърши работата, но тя вече дълго време отказва категорично да си свърши работата, особено с последните акции на прокуратурата, тя вече зае ясно, категорично страна - страната на това статукво, което доведе до тази нечувана корупция", допълни той.

    Президентът коментира и как сигналите биха повлияли на предизборната кампания, която предстои след броени дни:

    „Не само по избори, не само в кампании, това трябва да бъде постоянна политика-за прозрачност, за отчетност, за отговорност. Отдавна призовах самите партии да се чистят от хора, за които има съмнения, че са замесени в корупция, които използват своето служебно положение. Това не се случи. Очаквам сега да се случи.“

    По повод рокадите в МВР държавният глава припомни, че има региона, в които в една секция се гласува над 90% за една и съща партия.

    „Това означава, че органите на МВР не са се справили с грозното явление-купуването на гласове.“ Президентът  посочи, че има огромен натиск върху служебния вътрешен министър Бойко Рашков, но въпреки това той продължавал да изпълнява отговорно своите мисии.

    Според президента Радев фактът, че до момента не е изнесено доказателство за използването на СРС-та за подслушването на опозиционни политици, говори за „огромен страх, зависимости и превзети служби“.

    Държавният глава коментира актуалните теми на военния полигон „Корен“, след като изгледа демонстрациите на Националното тактическо учение с бойни стрелби с участие на военнослужещи от България, Румъния и Гърция „Ответен удар 21“, част от международното учение „Defender Europe 21“. На него присъстваха и министърът на отбраната Георги Панайотов, както и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа.

    Президентът Радев даде изключително висока оценка на учението, което бе с тема „Настъпление на усилен механизиран батальон от непосредствено съприкосновение“.

    „Това учение показа мотивация, планиране на изключително високо ниво на провеждане със стройна организация по комуникацията, координация и управление в сложна среда. Това е батальонно учение с български, гръцки и румънски военнослужещи, които действаха в реално време при интензивен огън и маньоври“, посочи държавният глава и коментира, че това говори, че Българската армия може да действа ефективно в сложна тактическа обстановка в международна среда.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (29)

    • 1
      Ve
      Venom
      32 -49
      16:08, 4 юни 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • .
        .
        9 -10
        16:36, 4 юни 2021
      • Tu
        Tu
        12 -17
        16:48, 4 юни 2021
        Мечтайте си. Виж коментара
      • Ан
        антимишок
        21 -19
        17:48, 4 юни 2021
        Давай,последни платени коментари-до месец *******,Прасчо и Каскета отиват "моми" в Софийския Централен!Няма вече кой да плаща на герберските лапнипишковци!
      • Ет
        Ето ги зависимостите
        7 -4
        07:27, 5 юни 2021
        Само факти.
        Божков разкри, че Мая Манолова му е просила пари и пусна нейна снимка в офиса си......Мая Манолова предложи Пеевски за шеф на ДАНС.........В колекцията на Божков бяха открити 12 пластики на културния министър Велислав Минеков. 7 от изложбите му са спонсорирани от Божков.........Лидерът на БКП и депутат от БСП Александър Паунов бе засечен в СРС да организира протестите от миналото лято срещу Борисов......Божков в серия интервюта призна, че именно той организира и координира протестите срещу Борисов и в подкрепа на президента. "Какъв кеф да управляваш тълпата...Ей сега ще изпратя 10 000 човека...”........
        Президентът Радев публично обяви, че има
        повече доверие на Божков, отколкото на
        неговите обвинители........МВР-министърът Бойко Рашков, утвърден от Радев, назначи за шеф на кабинета си учредителката на партията на Божков..........Правителството на Радев назначи за шеф на НАП комшия на Божков от Дубай.........Правителството на Радев назначи за съветник на министър-председателя си не друг, а Орешарски, персоналния премиер на Пеевски от 2013-2014 r..........ДПС издигна Илко Желязков за зам.-шеф на бюрото за контрол над СРС.
        Пеевски бе депутат от ДПС, а сега ДПС излезе с декларация в негова защита......
        Пеевски бе гласуван за шеф на ДАНС от ДПС и БСП.......Журналистът Огнян Стефанов бе засечен в СРС да се сговаря с Божков за протестите........Христо Иванов и Атанас Атанасов свикаха демонстрация срещу главния прокурор, когато той арестува висш полицай, свързан с Божков...................
        Да обобщим: Радев, Мая Манолова, Минеков,
        Рашков, БСП, ДПС, "Мутри вън", "Демократична България"...Там е заровено кучето.
      • По
        Порчо
        5 -1
        11:27, 5 юни 2021
        Герберасчета дебилизирани, срама нямате! Не стига, че още малко и щяхте да унищожите държавата ни, че абсолютно всичка в България стана само схеми и начини на кражба на обществени средства, на присвояване на държавни активи и привилегии, ами сега сте отворили една уста, по-голяма от аналното ви отверстие! Ами целият народ знае какви крадци сте, колко сте корумпирани! И в Европа го знаят! Сега и краварите ви го казват! И това че не посочват Банкянския дебил директно е защото загроби България с 3 милиарда, които авансово даде на американската икономика за някакви летящи ковчези!
        Много са ми интересни такива фурнаджийски лопати, като Къдравата Сю! Когато преди няколко месеца двама сенатори от двете големи партии в Щатите споменаха за корупция и провалено управление на България от ГРОБ, този измекяр взе да разправя, че това не била официална позиция на Сената! Днес, когато има официална позиция, вече твърди че това не се отнасяло за ГРОБ! А за кого се отнася? За старата ми шапка ли?
        Смешни сте! Нагли сте! Жалки сте! Противни сте!
        Отдавна не бях изпитвал такава погнуса, както когато видя тези малоумни олигофрени как лъжат и се опитват да манипулират хората! Гьобелс ряпа да яде!
    • 2
      На
      На някои
      11 -13
      16:49, 4 юни 2021
      им треперят задните части, Президент-Генерал,Премиер-Генерал,но явно служебно не става и варианта за военно положение,съд,затвор,отнемане на имущество и след 2г честни избори е най-сполучливият за племето конекрадци,наречено българи.
      • Аз лично съм на голяма Далавера.
        ...........
        Щото нито Доган нито ********* могат да кажат сега че са давали пари ,
        както на мен , така и на останалите Кметове и Горски Мисирки в Областта :))
        .....
        Демек, Не могат да си поискат парите обратно, щото са санкционирани :)))
    • 3
      Ха
      Хах
      25 -24
      16:56, 4 юни 2021
      Гласувайте за по-малкото зло, а то е всичко друго, освен герП
    • 4
      Ди
      Дима
      29 -38
      17:24, 4 юни 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ге
        ГЕРБКП
        24 -18
        17:59, 4 юни 2021
        Руското мекере Б О К О Т И К В А Т А прокарваше проектите на Путкин в България.
      • УСИЛЕНО Учели диалекта на Племето Зулу .......
        ............
        Скоро само в Намибия ще могат да се скрият
        .......
        Да му мислят Корумпетата от Гроб ДуПиСа, които няма къде да имигрират
    • 5
      Ба
      Бай Колю
      28 -23
      17:47, 4 юни 2021
      Айдее нещастните ГЕРБЕРСКИ ПОДЛОГИ почнаха да зеят. Размътиха им схемите и почнаха да реват. По истински президент никога не сме имали, и колкото и да плюете това е ФАКТ.
    • 6
      Пр
      Президентеее
      29 -21
      17:57, 4 юни 2021
      Президенте,така се осра,че няма накъде повече! Българите със санлции пт САЩ са тези,които стоят зад тебе и ти защитавашв со вчера. Ти назначи човек на Божков в твоя кабинет! И сега се чудиш как да замажеш скандала! Дължиш обяснения на българското общество за връзките си с Божков!
      • |
        |
        16 -11
        20:30, 4 юни 2021
        Не се напъвай, трол, шайката ви приключи.
      • ЯГ
        Я го
        9 -4
        21:14, 4 юни 2021
        напиши по-грамотно,че от бързина да тролиш нищо не се разбира
    • 7
      Ма
      Майтап
      25 -11
      18:01, 4 юни 2021
      Гледайте как пак ще се гласува с бюлетини, защото тези многознайковци не могат да осигурят достатъчен брой машини.
      Пари няма машини няма и на черепа повечето пари му ги взе америка. Сега черепските партии няма да имат пари за изборите.
      Не е важно какво ще каже плячото Радев а губернаторката Херо Мустафа.
      • Безплатна дрога и стекче цигари без бандерол
        ....
        За всеки който гласува за Гроб - ДуПиСа
    • 8
      Dz
      Dzakardo
      22 -17
      18:20, 4 юни 2021
      Калинки не изпадайте в паника.
      Ще скъсате минискус, като баш тулупа!
      • Са
        Сартана
        3 -4
        10:36, 5 юни 2021
        Няма паника, бе, мушмурок ;) Просто гледаме резила на вашите бръмбари и на неадекватния ви президент!
    • 9
      Ка
      Калинка на бюрото по труда
      13 -7
      19:05, 4 юни 2021
      Калинка калинки малинки, свободни места на пияцата при ромеите че за друго не ставате, много се радвам за вас чак не мога да заспя от кеф, лека нощ.
    • 10
      По
      Политически престрелки !?
      12 -10
      19:20, 4 юни 2021
      И политически връзкарски назначения без конкурси без мнение на хората, нарушения и назначения на некадърници без необходим ценз, типично за дърти комуняги!
    • 11
      За
      запознат
      14 -10
      20:06, 4 юни 2021
      Този с гласовете на ДПС и парите на Пеевски е на този пост лично ходи да благодари на Доган и Пеевски .А с парите на Божков от лани изрева Мутри вън и сега се прави на ненапита вода 60 мил. къде са отишли
    • 12
      Ve
      Venom
      19 -11
      20:14, 4 юни 2021
      Радев от представящ се мъжкар изведнъж стана калинка за Херо Мустафа.
    • 13
      См
      Смока
      16 -12
      20:33, 4 юни 2021
      Руменчо гледа плътското и платеното за това което са го поставил. Селянин си е селянин дори когато е завършил гимназия като този бунак.
    • 14
      Ру
      Румен е кукла на конци
      14 -11
      21:00, 4 юни 2021
      и се прави на селски нерез.
    • 15
      По
      Позор
      10 -10
      04:46, 5 юни 2021
      Президента веднага трябва да подаде оставка за скандала около санкциите на българи от САЩ. Чуди се кк да замазва и да извърти палачинката. Чуди се как да забудалява хората с празни и лаконични приказки и едва ли не да се изкара той героя. Дължи обяснение на българския народ,защо в неговото служебно правителство назначи човек на Божков! Не случайно тя си подаде оставката ден преди да бъдат обявени санкциите. Вече са били предупреди от посолството,кои са хората и са накарали веднага близката до Божков в правителството на Радев да подаде оставка!
      • Br
        bravo ve
        6 -2
        10:38, 5 юни 2021
        Да станеш в 4 сутринта за да напишеш коментар и да си заработиш 5 лева...... безценно!
    • 16
      Аш
      Ашкосун
      4 -2
      12:05, 5 юни 2021
      Какво ти ставане в 4 часа сутринта той не може да заспи от нерви и провал на любимата си партия -Калина
    Последни новини