От х:

Днес в x:

Президентът Радев призова правителството да преразгледа решението си за създаването на частна детска болница

„Здравеопазването, особено детското, трябва да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес. Затова по време на служебните правителства, за които носих отговорност като президент, бяха отбити всички лобистки опити за приватизиране на детското здравеопазване“. Това написа в официалния си Фейсбук профил президентът Румен Радев по повод правителственото решение от последния ден на април за създаване на частна детска болница в София.

С конституционните промени политическите партии и парламентът поставиха служебните правителства под свой контрол, но няма никакви признаци да го изпълняват, казва още Румен Радев в позицията си.

 В поста си държавният глава призова Кабинета да преразгледа решението си. „Призовавам правителството да преосмисли взетото решение за създаването на частна детска болница, а народните представители да упражнят контрола върху действията на изпълнителната власт, за който поеха отговорност“.

Решението на служебния кабинет за частната болница доведе до реакции на Общественият съвет за създаване на Национална детска болница и Фондация "Даная". От тям обявиха, че ще съдят държавата за решението на служебното правителство да одобри изграждането на частно лечебно заведение "Мама и аз" преди завършването на бъдещата Национална детска болница.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини