От х:

Днес в x:

Президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на "БСП за България"

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на "БСП за България" утре от 10:00 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, цитиран от БТА.

Първият мандат бе връчен на ГЕРБ-СДС, но съставът на правителство с кандидат за премиер проф. Николай Габровски не получи нужната подкрепа в Народното събрание.

Вторият проучвателен мандат президентът връчи на кандидата за министър- председател на "Продължаваме Промяната" акад. Николай Денков. Той не успя да събере подкрепа от парламентарните сили за декларацията с приоритетите на един бъдещ кабинет и върна празна папка на държавния глава.

Третият мандат е последната възможност за съставяне на правителство в рамките на 48-то Народно събрание. Ако и той не бъде реализиран успешно, по Конституция държавният глава трябва да насрочи нови парламентарни избори. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    То
    тоя пРезидент къв да е
    2 -1
    19:33, 15 яну 2023
    руски е
  • 2
    Ба
    бат Танас общественик
    1 -2
    00:30, 16 яну 2023
    Дай на простия от харманлиско село втори мандат и цялата власт на държавата и му гледайте сеира на собствените ви гърбове и дупето да ви е яко тази зима. Този цървул прави всичко възможно за да не състави правителство и той да ни командари докато се издъни за импийчмънт !!
    Най-смешното в момента е че неговата "любима много дълга женичка президеншата Деса", и тя без да иска е забъркана в скандала с Nexo!
    Президента самодържец Румен Радев е пародия и гротеска на цялата ни държава, стана посмешище за американци, руснаци, украинци и в евросъюза !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини