От х:

Днес в x:

10 °C

Спор между шофьори и униформени за фишове и знаци по бул. „Ст. Стамболов“

  От поголовни глоби с фиш на бул. „Стефан Стамболов“ в Хасково се жалвах днес шофьори от Хасково.

  Един от потърпевшите е Димитър Цветков. Мястото, на което той е паркирал още сутринта колата си по булеварда, е точно срещу математическата гимназия. Малко преди десет намерил под чистачката си Уведомление, че е нарушител, заради което е санкциониран с 20 лева.

  Цветков оспорва, защото твърди, че на мястото няма знак, че е забранено спирането и паркирането.

  Такъв знак всъщност има от дясно на булеварда, след кръстовището с бул. „Васил Левски“, в посока към автогарата.

  Ситуацията е такава, че автомобилът на Цветков е паркиран на метри от отбивка и той твърди, че е възприел това като кръстовище, а след него знак за забранено спиране и паркиране действително няма. Според полицията обаче въпросната отсечка е подстъп към жилищни сгради и на няколко метра по -нагоре дори е затворена с метална ограда, така че не се води улица, за да става въпрос за Т-образно кръстовище с бул. „Стефан Стамболов“.

  В същото време обаче и в началото на въпросната отбивка към сградите няма поставен знак, че е без изход.

  Цялата тази ситуация обърква шофьорите, които са от Хасково, а какво остава за останалите, които не са от града, казва Златко Симеонов, който живее в един от блоковете срещу Математическата гимназия. Мъжът обяснява, че най-редовно шофьори, които не са от жилищните сгради наоколо спират пред техния блок. Така места за хората, които живеят в него не остават и те са принудени най-редовно да паркират по булеварда.

  Шефът на пътна полиция в Хасково Димо Чобанов коментира, че паркиралите колите си шофьори по бул. „Стефан Стамболов“ са санкционирани правомерно.

  От Общината обещаха да проверят ситуацията и ако е необходимо да се разгледа възможността за поставянето на допълнителни знаци на постоянната комисия по ТСУ и транспорт.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   Го
   гост
   36 -10
   18:01, 21 сеп 2020
   И защо трябва да е забранено паркирането там, за да може да пишат глоби ли?
  • 2
   Кр
   Краси
   84 -1
   18:04, 21 сеп 2020
   И по този повод да попитам, защо не се санкционират нарушителите по бул. Раковски до заведението,, Пещите,, по ул. Добруджа е ужас кара се винаги в едното платно, до Ин каса е същото... Нещо май май намирисват нещата, избирателно се пишат фишове. На едни места може на други не може. Мадам Мадомов стани вече полицай де.
  • 3
   Ъ,
   ъ,ъ
   38 -5
   18:05, 21 сеп 2020
   Нещо не схващате правилно: Шофьорите искат да има повече места за паркиране, а не да се слагат знаци че там не може да се паркира.Знаци и глоби е най елементарното.Много е по важно да проявите разбиране към гражданите и да им осигурите повече място за безплатно паркиране.Ето по това се отличаваме от цивилизованите държави.Не че в България се събират малко пари, много се събират.Проблема е, че не се изразходват правилно и много се краде.Където и да отидеш в чужбина всяко дори и по малко градче иска да има собствен облик, дава се път на изкуството, има например статуи на кръговите ... подпорните им стени дори са направени интересни и красиви.Защо в Хасково няма такова нещо?Проумейте го без изкуство животът е скучен.Дайте път на младите да творят, да създават, да става интересен града ни и хората да се реализират.Човек не се чувства удовлетворен и търси изява, какво ви спира да раздавате пари за интересни проекти ... ей много сте зле в Общината.
  • 4
   Гр
   Гражданин
   16 -31
   18:22, 21 сеп 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ре
    реалист
    50 -1
    19:06, 21 сеп 2020
    Като искат да си свършат работата да изчистят раковска около пещите и зеленчуков пазар Иза пореден път сигнализирам че редовно през централните ни улици минават камиони-гондоли Къде са съвестните ни органи на реда??
  • 5
   За
   Запознат
   13 -1
   18:50, 21 сеп 2020
   Този т.нар подстъп към сгради се появи преди години напълно незаконно. Улицата беше затворена точно откъм Стамболов и се влизаше откъм ЖП блока. После се направи тази незаконна връзка с улицата, даже се вижда пресичането на градинката. Ама при бате Гошо беше така- плащаш и готово
  • 6
   Уш
   Ушев
   32 -8
   18:58, 21 сеп 2020
   Трябва да се пълни хазната,такава е заповедта на Вожда.Глобяват се най-вече обикновените граждани а тези със скъпите лимузини на се закачат.
  • 7
   Аз
   аз
   21 -2
   20:12, 21 сеп 2020
   Трябва да е навсякъде така. Онзи ден стоят полицаите срещу училище " Васил Левски" и нищо не правят. И от двете страни има знаци за забранено спиране, но на тях не им пука. Вместо да санкционират неправилно спрелите и да освободят движението, каквото им е задължението. Всички родители спират на забраненото там, за тях няма ли санкции, да попитам. А какво ще кажете за всички коли пред зала " Спартак" - денонощно. Да изброявам ли още г-н Чобанов, или вие си ги знаете. Просто не искам нищо друго освен да си вършите работата, за която сте наети.
   • 25
    2551
    6 -5
    11:01, 22 сеп 2020
    А бе шебек ти деца нямаш ли???Къде да спрем да ги оставим до училище???Аман от будни граждани като теб!!!
  • 8
   До
   До защото
   16 -3
   20:54, 21 сеп 2020
   Ядат едни други хора в Пещите, не са полицаите.
   • Ня
    Някой
    2 -1
    14:20, 22 сеп 2020
    Много правилен коментар. В р-т "Пещите" не се хранят полицаите а хора от "Голямото добро утро". Вие не сте добре - - ще отидат полицаите да обядват там, че то веднага Узунов ще им сложи отрова в яденето или някакво разхлабително да се посерат после!
  • 9
   Шо
   Шофьор
   16 -3
   21:01, 21 сеп 2020
   По този булевард освен паркирани коли а и пешеходците се движат по пътното платно въпреки хубавите тротоари. Да вземат и тях малко да глобят да се научат да се движат правилно.
   А на раковска пред ресторант пещите е винаги задръстено от спрени коли и то почти денонощно а отзад има паркинг зад ресторанта! Там защо не се взимат мерки и не се глобяват спрелите коли ???
  • 10
   Iv
   ivan
   13 -1
   21:25, 21 сеп 2020
   Ами на бул , Васил Левски как е, паркирани коли отпред, отзад зад блоковете паркинга празен.
  • 11
   Тт
   Тт
   14 0
   22:01, 21 сеп 2020
   В тъпия ни градец всичко е направено да е гадно на хората. Кметовете де ги избираме много бързо забравят за хората.
  • 12
   55
   55555
   11 -2
   22:15, 21 сеп 2020
   кърджелиска тече вече ЧЕТЕРИ месеца кои ще бъди глобен или усъден за това безхаберие на държавните служители!!!!!!!!!!!!!
  • 13
   Ni
   NIKO
   3 -3
   12:51, 22 сеп 2020
   Според мен целта на глобите е да се "отпуши" бул.Ст.Стамболов. Похвално!!! Браво!!! Но пак се връщаме на темата за "пещите", пазара,съединение около автогарата. Тези три улици са мнопго по-натоварени от Ст.Стамболов.нека от там започнат с глобите!!!На автограта има стоянка за таксита, защо е необходимо и на булеварда да има?!?! Имаше някаква си "комисия" в общината?! Ами да си свърши работата въпросната комисия!
   • Jo
    John
    0 0
    10:30, 23 сеп 2020
    какво точно се цели с това отпушване, да карат с 90 покрай училището ли, това ли е целта?!
  • 14
   Г-
   Г-н Михайлов
   6 0
   21:56, 22 сеп 2020
   Димо Чобанов, освен за чобанин за нещо друго годен ли е? Подлога ( заедно с Ганчев-Цветков) на властта- ДуПиСе и ГРОБ! Първо оправете Кърджалийска( дясна лента при спускане в Хасково) Раковски, Левски, Илинден, България( пред съда) и.....много други Булеварди където има знаци " Забранено Спирането!!!! После разрешете проблема с останалата част на Хасково! А Станчо Тъпото ли е, Острото ли е да се заеме до като е време с града,че като гледам май и неговия край се задава! Просто един съвет- нищо лично! Аман от некадърници, крадци и Безбожници ходещи на Църква и тържества един път в годината!
  • 15
   Тъ
   Тъпите...
   2 0
   10:38, 23 сеп 2020
   ....каунье спират където им изнася!Да не би случайно да му се разтресе дебелия ***,ако направи 5 крачки!Глоби до спукване!

  Хороскоп за 22.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
  22 окт 2020
  Последни новини