От х:

Днес в x:

16 °C

Спор между шофьори и униформени за фишове и знаци по бул. „Ст. Стамболов“

  От поголовни глоби с фиш на бул. „Стефан Стамболов“ в Хасково се жалвах днес шофьори от Хасково.

  Един от потърпевшите е Димитър Цветков. Мястото, на което той е паркирал още сутринта колата си по булеварда, е точно срещу математическата гимназия. Малко преди десет намерил под чистачката си Уведомление, че е нарушител, заради което е санкциониран с 20 лева.

  Цветков оспорва, защото твърди, че на мястото няма знак, че е забранено спирането и паркирането.

  Такъв знак всъщност има от дясно на булеварда, след кръстовището с бул. „Васил Левски“, в посока към автогарата.

  Ситуацията е такава, че автомобилът на Цветков е паркиран на метри от отбивка и той твърди, че е възприел това като кръстовище, а след него знак за забранено спиране и паркиране действително няма. Според полицията обаче въпросната отсечка е подстъп към жилищни сгради и на няколко метра по -нагоре дори е затворена с метална ограда, така че не се води улица, за да става въпрос за Т-образно кръстовище с бул. „Стефан Стамболов“.

  В същото време обаче и в началото на въпросната отбивка към сградите няма поставен знак, че е без изход.

  Цялата тази ситуация обърква шофьорите, които са от Хасково, а какво остава за останалите, които не са от града, казва Златко Симеонов, който живее в един от блоковете срещу Математическата гимназия. Мъжът обяснява, че най-редовно шофьори, които не са от жилищните сгради наоколо спират пред техния блок. Така места за хората, които живеят в него не остават и те са принудени най-редовно да паркират по булеварда.

  Шефът на пътна полиция в Хасково Димо Чобанов коментира, че паркиралите колите си шофьори по бул. „Стефан Стамболов“ са санкционирани правомерно.

  От Общината обещаха да проверят ситуацията и ако е необходимо да се разгледа възможността за поставянето на допълнителни знаци на постоянната комисия по ТСУ и транспорт.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Го
   гост
   36 -10
   18:01, 21 сеп 2020
   И защо трябва да е забранено паркирането там, за да може да пишат глоби ли?
  • 2
   Кр
   Краси
   84 -1
   18:04, 21 сеп 2020
   И по този повод да попитам, защо не се санкционират нарушителите по бул. Раковски до заведението,, Пещите,, по ул. Добруджа е ужас кара се винаги в едното платно, до Ин каса е същото... Нещо май май намирисват нещата, избирателно се пишат фишове. На едни места може на други не може. Мадам Мадомов стани вече полицай де.
  • 3
   Ъ,
   ъ,ъ
   38 -5
   18:05, 21 сеп 2020
   Нещо не схващате правилно: Шофьорите искат да има повече места за паркиране, а не да се слагат знаци че там не може да се паркира.Знаци и глоби е най елементарното.Много е по важно да проявите разбиране към гражданите и да им осигурите повече място за безплатно паркиране.Ето по това се отличаваме от цивилизованите държави.Не че в България се събират малко пари, много се събират.Проблема е, че не се изразходват правилно и много се краде.Където и да отидеш в чужбина всяко дори и по малко градче иска да има собствен облик, дава се път на изкуството, има например статуи на кръговите ... подпорните им стени дори са направени интересни и красиви.Защо в Хасково няма такова нещо?Проумейте го без изкуство животът е скучен.Дайте път на младите да творят, да създават, да става интересен града ни и хората да се реализират.Човек не се чувства удовлетворен и търси изява, какво ви спира да раздавате пари за интересни проекти ... ей много сте зле в Общината.
  • 4
   Гр
   Гражданин
   16 -31
   18:22, 21 сеп 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ре
    реалист
    50 -1
    19:06, 21 сеп 2020
    Като искат да си свършат работата да изчистят раковска около пещите и зеленчуков пазар Иза пореден път сигнализирам че редовно през централните ни улици минават камиони-гондоли Къде са съвестните ни органи на реда??
  • 5
   За
   Запознат
   13 -1
   18:50, 21 сеп 2020
   Този т.нар подстъп към сгради се появи преди години напълно незаконно. Улицата беше затворена точно откъм Стамболов и се влизаше откъм ЖП блока. После се направи тази незаконна връзка с улицата, даже се вижда пресичането на градинката. Ама при бате Гошо беше така- плащаш и готово
  • 6
   Уш
   Ушев
   32 -8
   18:58, 21 сеп 2020
   Трябва да се пълни хазната,такава е заповедта на Вожда.Глобяват се най-вече обикновените граждани а тези със скъпите лимузини на се закачат.
  • 7
   Аз
   аз
   21 -2
   20:12, 21 сеп 2020
   Трябва да е навсякъде така. Онзи ден стоят полицаите срещу училище " Васил Левски" и нищо не правят. И от двете страни има знаци за забранено спиране, но на тях не им пука. Вместо да санкционират неправилно спрелите и да освободят движението, каквото им е задължението. Всички родители спират на забраненото там, за тях няма ли санкции, да попитам. А какво ще кажете за всички коли пред зала " Спартак" - денонощно. Да изброявам ли още г-н Чобанов, или вие си ги знаете. Просто не искам нищо друго освен да си вършите работата, за която сте наети.
   • 25
    2551
    6 -5
    11:01, 22 сеп 2020
    А бе шебек ти деца нямаш ли???Къде да спрем да ги оставим до училище???Аман от будни граждани като теб!!!
  • 8
   До
   До защото
   16 -3
   20:54, 21 сеп 2020
   Ядат едни други хора в Пещите, не са полицаите.
   • Ня
    Някой
    2 -1
    14:20, 22 сеп 2020
    Много правилен коментар. В р-т "Пещите" не се хранят полицаите а хора от "Голямото добро утро". Вие не сте добре - - ще отидат полицаите да обядват там, че то веднага Узунов ще им сложи отрова в яденето или някакво разхлабително да се посерат после!
  • 9
   Шо
   Шофьор
   16 -3
   21:01, 21 сеп 2020
   По този булевард освен паркирани коли а и пешеходците се движат по пътното платно въпреки хубавите тротоари. Да вземат и тях малко да глобят да се научат да се движат правилно.
   А на раковска пред ресторант пещите е винаги задръстено от спрени коли и то почти денонощно а отзад има паркинг зад ресторанта! Там защо не се взимат мерки и не се глобяват спрелите коли ???
  • 10
   Iv
   ivan
   13 -1
   21:25, 21 сеп 2020
   Ами на бул , Васил Левски как е, паркирани коли отпред, отзад зад блоковете паркинга празен.
  • 11
   Тт
   Тт
   14 0
   22:01, 21 сеп 2020
   В тъпия ни градец всичко е направено да е гадно на хората. Кметовете де ги избираме много бързо забравят за хората.
  • 12
   55
   55555
   11 -2
   22:15, 21 сеп 2020
   кърджелиска тече вече ЧЕТЕРИ месеца кои ще бъди глобен или усъден за това безхаберие на държавните служители!!!!!!!!!!!!!
  • 13
   Ni
   NIKO
   3 -3
   12:51, 22 сеп 2020
   Според мен целта на глобите е да се "отпуши" бул.Ст.Стамболов. Похвално!!! Браво!!! Но пак се връщаме на темата за "пещите", пазара,съединение около автогарата. Тези три улици са мнопго по-натоварени от Ст.Стамболов.нека от там започнат с глобите!!!На автограта има стоянка за таксита, защо е необходимо и на булеварда да има?!?! Имаше някаква си "комисия" в общината?! Ами да си свърши работата въпросната комисия!
   • Jo
    John
    0 0
    10:30, 23 сеп 2020
    какво точно се цели с това отпушване, да карат с 90 покрай училището ли, това ли е целта?!
  • 14
   Тъ
   Тъпите...
   2 0
   10:38, 23 сеп 2020
   ....каунье спират където им изнася!Да не би случайно да му се разтресе дебелия ***,ако направи 5 крачки!Глоби до спукване!

  Хороскоп за 21.04.2021

  Последни новини