От х:

Днес в x:

9 °C

Спор между шофьори и униформени за фишове и знаци по бул. „Ст. Стамболов“

  От поголовни глоби с фиш на бул. „Стефан Стамболов“ в Хасково се жалвах днес шофьори от Хасково.

  Един от потърпевшите е Димитър Цветков. Мястото, на което той е паркирал още сутринта колата си по булеварда, е точно срещу математическата гимназия. Малко преди десет намерил под чистачката си Уведомление, че е нарушител, заради което е санкциониран с 20 лева.

  Цветков оспорва, защото твърди, че на мястото няма знак, че е забранено спирането и паркирането.

  Такъв знак всъщност има от дясно на булеварда, след кръстовището с бул. „Васил Левски“, в посока към автогарата.

  Ситуацията е такава, че автомобилът на Цветков е паркиран на метри от отбивка и той твърди, че е възприел това като кръстовище, а след него знак за забранено спиране и паркиране действително няма. Според полицията обаче въпросната отсечка е подстъп към жилищни сгради и на няколко метра по -нагоре дори е затворена с метална ограда, така че не се води улица, за да става въпрос за Т-образно кръстовище с бул. „Стефан Стамболов“.

  В същото време обаче и в началото на въпросната отбивка към сградите няма поставен знак, че е без изход.

  Цялата тази ситуация обърква шофьорите, които са от Хасково, а какво остава за останалите, които не са от града, казва Златко Симеонов, който живее в един от блоковете срещу Математическата гимназия. Мъжът обяснява, че най-редовно шофьори, които не са от жилищните сгради наоколо спират пред техния блок. Така места за хората, които живеят в него не остават и те са принудени най-редовно да паркират по булеварда.

  Шефът на пътна полиция в Хасково Димо Чобанов коментира, че паркиралите колите си шофьори по бул. „Стефан Стамболов“ са санкционирани правомерно.

  От Общината обещаха да проверят ситуацията и ако е необходимо да се разгледа възможността за поставянето на допълнителни знаци на постоянната комисия по ТСУ и транспорт.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   Го
   гост
   36 -10
   18:01, 21 сеп 2020
   И защо трябва да е забранено паркирането там, за да може да пишат глоби ли?
  • 2
   Кр
   Краси
   84 -1
   18:04, 21 сеп 2020
   И по този повод да попитам, защо не се санкционират нарушителите по бул. Раковски до заведението,, Пещите,, по ул. Добруджа е ужас кара се винаги в едното платно, до Ин каса е същото... Нещо май май намирисват нещата, избирателно се пишат фишове. На едни места може на други не може. Мадам Мадомов стани вече полицай де.
  • 3
   Ъ,
   ъ,ъ
   38 -5
   18:05, 21 сеп 2020
   Нещо не схващате правилно: Шофьорите искат да има повече места за паркиране, а не да се слагат знаци че там не може да се паркира.Знаци и глоби е най елементарното.Много е по важно да проявите разбиране към гражданите и да им осигурите повече място за безплатно паркиране.Ето по това се отличаваме от цивилизованите държави.Не че в България се събират малко пари, много се събират.Проблема е, че не се изразходват правилно и много се краде.Където и да отидеш в чужбина всяко дори и по малко градче иска да има собствен облик, дава се път на изкуството, има например статуи на кръговите ... подпорните им стени дори са направени интересни и красиви.Защо в Хасково няма такова нещо?Проумейте го без изкуство животът е скучен.Дайте път на младите да творят, да създават, да става интересен града ни и хората да се реализират.Човек не се чувства удовлетворен и търси изява, какво ви спира да раздавате пари за интересни проекти ... ей много сте зле в Общината.
  • 4
   Гр
   Гражданин
   16 -31
   18:22, 21 сеп 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ре
    реалист
    50 -1
    19:06, 21 сеп 2020
    Като искат да си свършат работата да изчистят раковска около пещите и зеленчуков пазар Иза пореден път сигнализирам че редовно през централните ни улици минават камиони-гондоли Къде са съвестните ни органи на реда??
  • 5
   За
   Запознат
   13 -1
   18:50, 21 сеп 2020
   Този т.нар подстъп към сгради се появи преди години напълно незаконно. Улицата беше затворена точно откъм Стамболов и се влизаше откъм ЖП блока. После се направи тази незаконна връзка с улицата, даже се вижда пресичането на градинката. Ама при бате Гошо беше така- плащаш и готово
  • 6
   Уш
   Ушев
   32 -8
   18:58, 21 сеп 2020
   Трябва да се пълни хазната,такава е заповедта на Вожда.Глобяват се най-вече обикновените граждани а тези със скъпите лимузини на се закачат.
  • 7
   Аз
   аз
   21 -2
   20:12, 21 сеп 2020
   Трябва да е навсякъде така. Онзи ден стоят полицаите срещу училище " Васил Левски" и нищо не правят. И от двете страни има знаци за забранено спиране, но на тях не им пука. Вместо да санкционират неправилно спрелите и да освободят движението, каквото им е задължението. Всички родители спират на забраненото там, за тях няма ли санкции, да попитам. А какво ще кажете за всички коли пред зала " Спартак" - денонощно. Да изброявам ли още г-н Чобанов, или вие си ги знаете. Просто не искам нищо друго освен да си вършите работата, за която сте наети.
   • 25
    2551
    6 -5
    11:01, 22 сеп 2020
    А бе шебек ти деца нямаш ли???Къде да спрем да ги оставим до училище???Аман от будни граждани като теб!!!
  • 8
   До
   До защото
   16 -3
   20:54, 21 сеп 2020
   Ядат едни други хора в Пещите, не са полицаите.
   • Ня
    Някой
    2 -1
    14:20, 22 сеп 2020
    Много правилен коментар. В р-т "Пещите" не се хранят полицаите а хора от "Голямото добро утро". Вие не сте добре - - ще отидат полицаите да обядват там, че то веднага Узунов ще им сложи отрова в яденето или някакво разхлабително да се посерат после!
  • 9
   Шо
   Шофьор
   16 -3
   21:01, 21 сеп 2020
   По този булевард освен паркирани коли а и пешеходците се движат по пътното платно въпреки хубавите тротоари. Да вземат и тях малко да глобят да се научат да се движат правилно.
   А на раковска пред ресторант пещите е винаги задръстено от спрени коли и то почти денонощно а отзад има паркинг зад ресторанта! Там защо не се взимат мерки и не се глобяват спрелите коли ???
  • 10
   Iv
   ivan
   13 -1
   21:25, 21 сеп 2020
   Ами на бул , Васил Левски как е, паркирани коли отпред, отзад зад блоковете паркинга празен.
  • 11
   Тт
   Тт
   14 0
   22:01, 21 сеп 2020
   В тъпия ни градец всичко е направено да е гадно на хората. Кметовете де ги избираме много бързо забравят за хората.
  • 12
   55
   55555
   11 -2
   22:15, 21 сеп 2020
   кърджелиска тече вече ЧЕТЕРИ месеца кои ще бъди глобен или усъден за това безхаберие на държавните служители!!!!!!!!!!!!!
  • 13
   Ni
   NIKO
   3 -3
   12:51, 22 сеп 2020
   Според мен целта на глобите е да се "отпуши" бул.Ст.Стамболов. Похвално!!! Браво!!! Но пак се връщаме на темата за "пещите", пазара,съединение около автогарата. Тези три улици са мнопго по-натоварени от Ст.Стамболов.нека от там започнат с глобите!!!На автограта има стоянка за таксита, защо е необходимо и на булеварда да има?!?! Имаше някаква си "комисия" в общината?! Ами да си свърши работата въпросната комисия!
   • Jo
    John
    0 0
    10:30, 23 сеп 2020
    какво точно се цели с това отпушване, да карат с 90 покрай училището ли, това ли е целта?!
  • 14
   Г-
   Г-н Михайлов
   6 0
   21:56, 22 сеп 2020
   Димо Чобанов, освен за чобанин за нещо друго годен ли е? Подлога ( заедно с Ганчев-Цветков) на властта- ДуПиСе и ГРОБ! Първо оправете Кърджалийска( дясна лента при спускане в Хасково) Раковски, Левски, Илинден, България( пред съда) и.....много други Булеварди където има знаци " Забранено Спирането!!!! После разрешете проблема с останалата част на Хасково! А Станчо Тъпото ли е, Острото ли е да се заеме до като е време с града,че като гледам май и неговия край се задава! Просто един съвет- нищо лично! Аман от некадърници, крадци и Безбожници ходещи на Църква и тържества един път в годината!
  • 15
   Тъ
   Тъпите...
   2 0
   10:38, 23 сеп 2020
   ....каунье спират където им изнася!Да не би случайно да му се разтресе дебелия ***,ако направи 5 крачки!Глоби до спукване!

  Хороскоп за 31.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
  31 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
  31 окт 2020
  Последни новини