От х:

Днес в x:

Какви противоепидемични мерки трябва да спазват търговците на Неделен и Автопазар?

Със заповед от 27 май, кметът на община Димитровград, Иво Димов, регламентира противоепидемичните мерки, които трябва да спазват търговците на двете тържища - Неделен и Автопазар. Определя се и работното време, което ще бъде от 7:00 до 14:00 часа, което е различно от предварително обявеното във фейсбук страницата на Общински Пазари Димитровград - за петък от 06.00 до 14.00 часа, а в събота и неделя - от 08.00 до 16.00 ч.

Мерките, които трябва да спазват търговците, са задължително носене на маска или предпазен шлем, задължителна дезинфекция на обектите,както и поставен на видно място дезинфектант за клиентите. Търговците трябва да следят и да предотвратяват струпването на клиенти пред и в обектите си.

Мерките за посетителите на тържищата са препоръчителни и те са носене на лични защитни средства, като маски, шлемове, шалове и други.

За заведенията, разположени на територията на пазарите, важат всички разписани от министерството мерки.

В заповедта на кмета не са упоменати дните, в които е разрешено да работят тържищата, което предполага, че са стандартните дни, разрешени до преди затварянето им в началото на март - за неделен пазар - петък, събота и неделя, а за автопазара - само неделния ден.

Вижте цялата заповед на кмета на Общината Иво Димов ТУК.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини