От х:

Днес в x:

Седем отрицателни проби за Ковид-19 в Хасково

През последното денонощие на територията на област Хасково са взети тридесет и седем проби за наличие на коронавирусна инфекция. 

Тридесет от тях са направени от РЗИ- Хасково на персонала в  Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост и в Центъра за настаняване от семеен тип "Дъга" в Димитровград. Тези проби все още се обработват, съобщиха от Областния щаб.

Седем от пробите са направени в МБАЛ- Хасково, като една от тях е на човек от персонала, шест са на пациенти. Една от пробите, взети от пациенти, е контролна. Тя е на 39-годишната жена, интубирана в ОАИЛ. 

За денонощието са излезли резултатите от  седем PCR теста, които  са отрицателни, съобщават от Областния оперативен щаб.

 В момента в областната болница в Хасково има двама души с доказана короновирусна инфекция.

Главният епидемиолог на страната доцент Ангел Кунчев, който води сутрешния редовен брифинг съобщи, че се върви към преустановяване на приема на хора с доказана инфекция и имащи нужда от хоспитализиране в болници, където има до петима пациенти. Новите случаи ще се поемат от седем клиники в София. Ковид отделенията обаче ще останат. Мотивите за това решение е задържането на ниските нива на новозаразени през последните дни у нас и тенденцията епидемията да затихва, както и възстановяване на възможността болниците в страната да са в пълния си капацитет на работата с хронично болни и за плановите си операции.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини