От х:

Днес в x:

22 °C

9 г. от катастрофата в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи

9 години се навършиха днес от жестоката катастрофа в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи.

На 23 април 2011 г., навръх Великден, младежите бяха тръгнали за празничната църковна служба и бяха пометени на тротоара от кола. На място загинаха Гошо, Трифон, Красимир, Мелин, Яница и Евгени.

Зад волана на лекия автомобил Опел е бил 23-годишният Даниел Георгиев. Близо 3 годни по-късно той беше осъден на 12 години затвор. Наказанието му беше наложено за това, че е погубил шестимата младежи, управлявайки автомобила с висока скорост и при наличие на алкохол в кръвта. Братовчед му Живко Желев, който е пътувал с него и му е дал ключовете за колата, получи 7 години затвор.

Трагедията от Черния Великден се почиташе всяка година на днешната дата с организирано поклонение в изградения по-късно мемориален комплекс "Шестте великденски ангела" в Симеоновград край лобното място на младежите. Тази година, заради разпространението на коронавируса в страната и забраната за струпване на хора, не се проведе масово мероприятие.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Lo
  loсхо
  16 -1
  12:57, 23 апр 2020
  хайде някой запознат сега да каже дали има някой в затвора? и кога пуснаха задържаните за убийството? май дори никой не е лежал в затвор, а в общежитие. и вече всички са свободни. няма и 3 гд затвор за 6 затрити млади животи!!! никакви мерки не се взеха срещу пияни и дрогирани. бойко само приказваше, приказваше и млъкна.
 • 2
  Ло
  локомотива
  5 0
  23:06, 23 апр 2020
  Изкате да ми кажете че от роднините на тези нелепо убити дечица няма един който или сам или със съдействието на някой по сърцат немогат да направят инвалид изрода-пияница.Ако това стане другите дрогирани и пияни ще се замислят за последствията от безотговорното си поведение,а така какво- къде с връзки къде с пари след някоя годинка изрода пак на пътя.Ама ако е в инвалидна количка само ще го изкарват на пътя да гледа замислен.
 • 3
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  00:10, 25 апр 2020
  Когато бях в канада евреите, които знаеха, кой съм, ме натопиха на кандските животни, че съм руски шпионин. Съответно животните ме подгониха. 2010 се прибрах и си останах за 1 година, да не ходя. По същото време бяха хванали ана чапман. Тук имаше молба от животните да ме установяват, кой съм, като руски шпиони, съответно подлогите веднага докладваха по веригата. Колхозниците се видеха у чудо, какъв е тоя руски шпионин, за който да не знаеме ние?! :) понеже вече имаше скандал, решиха, че знаят, не знаят, е по-добре да си легам, за да не стане некоя инфекция и да си имат неприятности заради мен. Разбира се подлогите бяха съгласни и... 6 с 1 удар. :)
  все пак, каъв бога съм, ако всяко говорещо животно, може да ми посегне или да ме убие :)
 • 4
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  00:16, 25 апр 2020
  А преди колхозниците да се ориентират в ситуацията (2012 им хванаха друг шпионин) и за всеки случай, наредиха на сергей игнатов, да закрие отмт - бившия техникум сталин в софия, който съм завършил и така да няма никакви документи за мен :) та канадците да полудеят :) животните още ме разследват между другото въпреки че вече знаят кой съм :) е затова взеха, една внезапна смъ ртна присъда, от мен.
  Което говорещо животно, дигне лапа, копито или се озъби или залае или посегне да хапе бога, се наказва със см ърт!
 • 5
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  00:33, 25 апр 2020
  бортников, ще допълниш ли нещо? :) ти и семейството ти, сте по същия параграф, за лаенето срещу БОГА :)

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
04 авг 2020
Последни новини