От х:

Днес в x:

2 °C

9 г. от катастрофата в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи

9 години се навършиха днес от жестоката катастрофа в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи.

На 23 април 2011 г., навръх Великден, младежите бяха тръгнали за празничната църковна служба и бяха пометени на тротоара от кола. На място загинаха Гошо, Трифон, Красимир, Мелин, Яница и Евгени.

Зад волана на лекия автомобил Опел е бил 23-годишният Даниел Георгиев. Близо 3 годни по-късно той беше осъден на 12 години затвор. Наказанието му беше наложено за това, че е погубил шестимата младежи, управлявайки автомобила с висока скорост и при наличие на алкохол в кръвта. Братовчед му Живко Желев, който е пътувал с него и му е дал ключовете за колата, получи 7 години затвор.

Трагедията от Черния Великден се почиташе всяка година на днешната дата с организирано поклонение в изградения по-късно мемориален комплекс "Шестте великденски ангела" в Симеоновград край лобното място на младежите. Тази година, заради разпространението на коронавируса в страната и забраната за струпване на хора, не се проведе масово мероприятие.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Lo
  loсхо
  16 -1
  12:57, 23 апр 2020
  хайде някой запознат сега да каже дали има някой в затвора? и кога пуснаха задържаните за убийството? май дори никой не е лежал в затвор, а в общежитие. и вече всички са свободни. няма и 3 гд затвор за 6 затрити млади животи!!! никакви мерки не се взеха срещу пияни и дрогирани. бойко само приказваше, приказваше и млъкна.
 • 2
  Ло
  локомотива
  5 0
  23:06, 23 апр 2020
  Изкате да ми кажете че от роднините на тези нелепо убити дечица няма един който или сам или със съдействието на някой по сърцат немогат да направят инвалид изрода-пияница.Ако това стане другите дрогирани и пияни ще се замислят за последствията от безотговорното си поведение,а така какво- къде с връзки къде с пари след някоя годинка изрода пак на пътя.Ама ако е в инвалидна количка само ще го изкарват на пътя да гледа замислен.
 • 3
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  00:10, 25 апр 2020
  Когато бях в канада евреите, които знаеха, кой съм, ме натопиха на кандските животни, че съм руски шпионин. Съответно животните ме подгониха. 2010 се прибрах и си останах за 1 година, да не ходя. По същото време бяха хванали ана чапман. Тук имаше молба от животните да ме установяват, кой съм, като руски шпиони, съответно подлогите веднага докладваха по веригата. Колхозниците се видеха у чудо, какъв е тоя руски шпионин, за който да не знаеме ние?! :) понеже вече имаше скандал, решиха, че знаят, не знаят, е по-добре да си легам, за да не стане некоя инфекция и да си имат неприятности заради мен. Разбира се подлогите бяха съгласни и... 6 с 1 удар. :)
  все пак, каъв бога съм, ако всяко говорещо животно, може да ми посегне или да ме убие :)
 • 4
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  00:16, 25 апр 2020
  А преди колхозниците да се ориентират в ситуацията (2012 им хванаха друг шпионин) и за всеки случай, наредиха на сергей игнатов, да закрие отмт - бившия техникум сталин в софия, който съм завършил и така да няма никакви документи за мен :) та канадците да полудеят :) животните още ме разследват между другото въпреки че вече знаят кой съм :) е затова взеха, една внезапна смъ ртна присъда, от мен.
  Което говорещо животно, дигне лапа, копито или се озъби или залае или посегне да хапе бога, се наказва със см ърт!
 • 5
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 0
  00:33, 25 апр 2020
  бортников, ще допълниш ли нещо? :) ти и семейството ти, сте по същия параграф, за лаенето срещу БОГА :)

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини