От х:

Днес в x:

Мемориалът на загиналите в Черния Великден деца готов за годишнината от гибелта им

Мемориал в памет на загиналите при зверската катастрофа на навръх Великден през 2011 година шестима младежи от Симеоновград ще бъде открит на  23 април. Тогава се навършват две години от нелепата смърт на гимназистите. Те бяха пометени на тротоара от летящата с бясна скорост кола, шофирана от пияния Данаил Георгиев. Заедно с него обвиняем за катастрофата беше и братовчед му Живко Желев, затова, че му е дал ключовете на бащината си кола. От Окръжния съд в Хасково Данаил получи ефективна присъда от 12 години, а Живко-10.

Преди около половин година инициативата на почернените семейства за изграждане на параклис в памет на прегазените деца, беше подкрепена и от правителството, което ги подпомогна финансово за закупуването на терен за целта. Тъй като едно от загиналите деца не е изповядвало християнската вяра, първоначалната идея за параклиса е отпаднала и родителите решили да издигнат мемориален паметник, обясни бащата на загиналия в касапницата Трифон Йорданов Трифон Трифонов.

По повод намалената с три години от преди ден от Пловдивския апелативен съд първоначална присъда на Живко Желев, бащата на загиналото дете коментира : Това е подигравка с паметта на децата ни!

От името и на останалите родители, Трифон Трифонов обяви, че ще обжалват присъдите и ще искат по-строги наказания за виновниците и пред Върховния касационен съд, който е последна инстанция.

Почернените родители от Симеоновград ще подемат и инициативи за организирането на протести с искане за тотална смяна на съдебната система у нас.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини