От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста мъж, скрил 2.840 кг марихуана в акумулатори

Задържаният с 2.840 кг марихуана ще остане за постоянно в ареста. Това реши Апелативният съд в Пловдив, който отхвърли като неоснователна жалбата на А. А. и остави в сила определението на Окръжен съд – Хасково, с което е потвърдена взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, съобщиха от пресцентъра на Темида.

Срещу А. А. е повдигнато обвинение, за това че на 15.01.2020 г. в съучастие с друг обвиняем е направил опит да пренесе през ГКПП „Капитан Андреево“ наркотика на стойност 11 360 лева. Дрогата беше намерена при щателна митническа проверка в акумулатори, превозвани в камион.

Делото по искането за промяна на мярката за неотклонение се разгледа при провеждане на видеоконферентна връзка с ареста в Свиленград, където се намира обвиняемия, а съдът, прокурорът и адвокатът бяха в съдебната зала в Пловдив.

Според Апелативен съд – Пловдив към настоящия момент по досъдебното производство, което е водено срещу обвиняемия, са извършени редица процесуално-следствени действия, които по никакъв начин не разколебават обосноваността на предположението, че именно А. А. е извършил престъплението, в което е обвинен.

По отношение на останалите две предпоставки, съдът счита, че с оглед събраните до настоящия момент доказателства и предвиденото в закона тежко наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева, опасността обвиняемият да се укрие не е намаляла, но няма опасност той да извърши престъпление.

Определението на съда е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини