От х:

Днес в x:

Оставиха трима в ареста за близо 7 кг марихуана, открита в газовата бутилка на Порше

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получиха трима души за опит за контрабанда на 6.650 кг марихуана, открита в газовата бутилка на Порше Кайен. Тя им бе наложена от Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Наркотикът за 26 600 лева беше открит в автомобила при митическа проверка на граничния пункт „Капитан Андреево“ на 29.01.2022 г. По случая са арестувани трима души, които са привлечени като обвиняеми – Т.Д.Т. като извършител, Б.П.Т. като подбудител и помагач и Д.В.Х. като помагач.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано заключение, че престъплението е извършено от обвиняемите. Установено, че обвиняемият Б.П.Т. е организирал подготовката за пренасяне на наркотичното вещество, като е предоставил на обвиняемия Т.Д.Т. пари и сим-карта. Третият обвиняем Д.В.Х. е осигурил лекия автомобил за пренасянето на наркотичното вещество. Съдът намира, че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление с оглед размера на наказанието, предвидено в закона – от 10 до 15 г. затвор. В тази насока допълнително е взет под внимание фактът, че освен посочените по делото адреси, тримата обвиняеми пребивават и на други места. Освен това нито един от тях няма трайна трудова или служебна ангажираност. Налице е предположение за участието и на други лица в престъпната дейност, по отношение на които тримата обвиняеми могат да укажат въздействие и по този начин да затруднят разкриването на обективната истина по делото. С оглед на тези съображения съдът прие, че искането е основателно и мярката за неотклонение „задържане под стража“ е най-подходяща, като по отношение и на тримата обвиняеми е взета такава мярка.

В случай на обжалване или протест Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив за 10.02.2022 г. от 10:00 часа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Хи
    Химена
    15 -2
    18:50, 2 фев 2022
    Мизерия ! Поршета и S класи с газови уредби , фалшиви ваксини , болни които си обикалят по кафенетата, 95% от децата взимат наркотици , рай на земята ! Мила моя родино !
    • Ба
      Баце
      7 0
      19:55, 2 фев 2022
      Ако са сложили газовите уредби като тайник е разбираемо.Ама да сложиш газова на кола,на която пазарна цена е над 20к е направо извращение.На такива трябва да им се счупят краката и да бъдат изнасилени.
    • Jh
      JHB
      5 -1
      20:52, 2 фев 2022
      И в Холандия карат нови S класи с газови. Виждал съм лично, много такива...Когато е по-евтино, националността е без значение...
  • 2
    По
    Порше
    3 -1
    20:08, 2 фев 2022
    Кои са тези смелчаги???
  • 3
    Гр
    Гражданин
    8 -2
    20:34, 2 фев 2022
    Окръжна прокуратура Хасково да не се излъже да направи нещо различно от сключване на споразумение с всеки от тримата обвиняеми с наказание "условна присъда" по това наказателно производство ! Нали така работи една от най-жалките в България прокуратури - и окръжната , и районната покриващи територията на област Хасково ! Споразумения с условни присъди са им любимото на огромна част от прокурорчетата, ма*ната й на справедливостта и законността ! Голяма част от прокурорите в Хасково създадоха нова професия - "Споразумители" !!!
    • Ха
      Хасково
      5 0
      08:56, 3 фев 2022
      Ааа, не такааа!
      Са каскетурата не искам да чувам нито дума.
      Та тези служители- наречени "прокурори" , сън не могат да спът от работа.
      Ти знаеш ли , колко е трудно, да се разбере кой е евентуалният престъпник-на кой е син, зет, шурей?
      Ами ако натиснем неправилният човек?

      Сериозно: - огромната част на организираната престъпност в БЪлгария,се обслужва от гешефтурата.

      ЗАКРИВАЙ!!!
  • 4
    Ан
    Антилоп
    1 0
    23:44, 2 фев 2022
    На къде върви България о ,майко мила родино моя ???🤭🤧🤧🤧
  • 5
    Оч
    Очо
    1 -1
    07:24, 3 фев 2022
    Кои са тези момчета
  • 6
    См
    Смях в залата
    6 -1
    07:37, 3 фев 2022
    Всичките искат да са тарикати,но като щракнат прангите и почват да пеят като славейчета…И да не беше изпял другите,пак ще ти дадат същата присъда..
  • 7
    Ми
    Мимо
    0 -1
    09:33, 3 фев 2022
    Кои са тези
Последни новини