От х:

Днес в x:

Задържаха 48-годишен с марихуана за 34 520 лева

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 48-годишен мъж от Петрич за опит за контрабанда на 8,630 кг марихуана на стойност 34 520 лева. Тя му беше наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Мъжът е бил арестуван на 30.06.2021 г. на граничния пункт „Капитан Андреево“ при опит да пренесе наркотика от България в Турция с лек автомобил Мерцедес, в съучастие с друго лице. За престъплението се предвижда наказание от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. За да приеме съществуването на реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление, се взеха предвид събраните към настоящия момент на досъдебното производство доказателства, обясненията на обвиняемия и показанията на разпитаните свидетели, които са достатъчно категорични за осъществената престъпна дейност, участието му в нея и добрата организираност на престъплението. От доказателствата се установява, че обвиняемият А.К. е подпомагал активно Е.Г. във всички етапи на престъпното деяние по пренасяне на наркотичното вещество. От направената справка за съдимост, че А.К. не е осъждан и от представените доказателства, че обвиняемият полага грижи за непълнолетното си дете, съдът извлича добри характеристични данни. Въпреки това, като съобрази тежестта на престъплението, съдът прие, че за срока на задържането грижите за непълнолетното дете следва да бъдат възложени на Дирекция „Социално подпомагане“.

Така обвиняемият беше оставен в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини