От х:

Днес в x:

Пристигнаха 234 600 бюлетини за област Хасково

    234 600 бюлетини бяха доставени с полицейски ескорт в Хасково за предстоящия парламентарен вот тази неделя. За да  достигне камионът с изборните книжа до сградата на областна администрация обаче се наложи да бъдат избутани част от колите на паркинга пред хотел "Аида" и да му се осигури място за преминаване.

    Голяма част от екипа на областната администрация ще участва в разпределението на бюлетините и още днес по-големите общините ще си ги получат. Това са Димитровград, Хасково, Харманли и Свиленград. Утре бюлетините ще получат по график и останалите общини. До тогава книжата ще се съхраняват в зала „Тракия“ под специален режим на наблюдение. Това обяви заместник-областният управител на Хасково Виолета Желева, която заедно с председателя на Районната избирателна комисия и част от екипа му, днес посрещнаха камиона с книжата за вота на 11-ти юли.

    Предстои в сряда да пристигнат и изборните протоколи за региона. В съботата преди вота се очакват и машините. 347 са секциите в МИР 29-Хасково, където ще се упражнява машинен вот, в 28 от тях ще има допълнителна втора машина. 117 са секциите, където гласоподавателите ще отидат до урната с хартиени бюлетини, защото по списък избирателите в тези секции са под 300 души. Доставката на бюлетини обаче е по-голяма, тъй като част  от тях са и за секциите с машини, като втори вариант за упражняване на вота при нужда, ако машината блокира и не може да бъде поправена вразумен срок.

    По процедурата по провеждането на изборите организационно всичко тече по план, обяви Виолета Желева. „Направена е схема, готови сме и с пропускателния режим за влизане в РИК и предаване на изборните книжа в нощта след вота, добави тя. Предишният ден ден ще се направи разстановка, за да знае всеки своето място в организацията и да не се допусне това струпване в зала „Дружба“ и чакане, на което станахме свидетели при изборите през април.“, добави заместник-областният управител.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ал
      Александра
      12 -1
      15:05, 5 юли 2021
      За секциите са необходими 117х300 не повече от 35100 бюлетини. Защо са доставени 234600?
      • Сл
        Славито Трифонов
        9 -2
        18:08, 5 юли 2021
        Щот 231 000 каунье имат право да гласуват, а наште ажамия депутате кат приеха машинното гласуване и забравиха да махнат хартиеното присъствие от закона, ама то и печатарите са хора, да изкарат някой лев … пък после на отпадъци, щот и там ляб едат …
    • 2
      Ал
      Александър
      9 -3
      16:22, 5 юли 2021
      защото Минка сега ще ги попълва след като оправят машините , ще нагласят и хартиите
    • 3
      Ба
      Бат Танас
      6 0
      21:32, 5 юли 2021
      Верно ли бе? Че аз ако поискам и с хартийка мога да гласувам? Как става тая работа?

    Още новини

    Последни новини