От х:

Днес в x:

Задържане под стража за двама мъже, хванати с близо 7.5 кг марихуана

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Хасковския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х. П. и Д. К., заловени с близо 7.5 килограма марихуана, съобщиха от Темида.

Двамата са обвинени, че на 28.06.2021г. в Любимец, като съизвършители, са държали без надлежно разрешително с цел разпространение високорисково наркотично вещество.

Адвокатът им поиска да бъде променена мярката за неотклонение на всеки един от двамата от „задържане под стража“ в парична гаранция.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, може да се направи извод за наличие на обосновано предположение, че Х. П. и Д. К. са съпричастни към престъплението, в което са обвинени. При обиск на единия от тях полицаите са иззели и везна. За престъпленията, в които са обвинени Х. П. и Д. К. Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Съдът счита, че и за двамата обвиняеми има опасност да се укрият и да извършат престъпление при една по-лека мярка за неотклонение, още повече, че те са осъждани многократно.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираха обвиняемите и съда, където бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини