От х:

Днес в x:

Окончателно: Постоянен арест за задържаните за близо 7 кг марихуана в Порше

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково за взетите мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима мъже, заловени на границата при контрабанда на 6.650 кг марихуана, съобщиха от Темида.

На 29.01.2022 г. управляваният от Т. Т. автомобил Порше Кайен беше задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ за щателна проверка. Митничарите откриха съмнителна газова бутилка в багажника на колата. След като я разрязали, намерили вътре найлонов чувал с марихуана на стойност 26 600 лева. Шофьорът веднага е бил арестуван. По-късно са задържани другите двама мъже - Б. Т. и Д. В.

Днес те поискаха съдът да ги пусне под „домашен арест“.

Апелативните съдии анализираха събраните до момента доказателства, показанията на свидетели, протоколите за оглед и изземване и справката за иззетата марихуана, прецениха, че са удовлетворени изискванията на закона за обосновано предположение за съпричастност на тримата към извършване на контрабанда на наркотик, в което са обвинени. Според Апелативен съд - Пловдив има опасност при по-лека мярка за неотклонение тримата да извършат престъпление или да се укрият.

Определението на съда е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мр
    Мразя дилъри
    3 -1
    10:06, 11 фев 2022
    Супер! Всички търговци на наркотици трябва да лежат в затвора!
    • Ни
      Никои
      0 0
      20:16, 30 сеп 2022
      Айде много да не знаеш ко трябва щот едното момче дори не е знаело че в колата има наркотици и не заслужаваше да лежи
Последни новини