От х:

Днес в x:

Задържаният за кражба на 36 тона метали от БДЖ: Стана с намесата на австриец, вътрешен човек и пазач

Изображение 1 от 3

    „Всичко стана с намесата на австриец, вътрешен човек и пазача“. Това заяви 37-годишният Митко Миленов Митев, задържан за кражбата на 36 тона метали от локомотивното депо в Димитровград.

    Престъплението е извършено между 28 януари и 4 февруари 2022 г. В този период от площадка са откраднати 20 метални колооси за локомотиви и кофа за локомотив на стойност около 15 000 лева. Установено е, че в края на януари 2022 г. обвиняемия Митев предал металите в пункт за вторични суровини в Стара Загора, които били извозени със специална автогондола. За предадените метали получил около 4000 лева. Една част от парите били намерени в него при задържането му.

    Митев е направил самопризнания пред разследващите. Според запознати той е осъждан 14 пъти, 13 от които за кражби и един за нанасяне на телесна повреда.

    Днес в Районен съд – Димитровград се проведе заседание за разглеждане на мярката му за неотклонение „задържане под стража“, която бе при закрити врата.

    Преди да бъде въведен в съдебната зала от служителите на „Съдебна охрана“, Митев даде обяснения за случая пред репортери, но говореше неясно. Той обясни за турчин, с който се свързали по телефона. Заяви, че схемата за кражбата била измислена от пазача и така наели австрийска гондола чрез обява от интернет. Той настояваше, че бил подведен и не знаел, че в случая става дума за кражба. „Някои ме използваха като параван, а други играха задкулисно“, заяви обвиняемият. Допълни, че е имал интимни отношения с пазача.

    С определение на Районен съд – Димитровград на Митев бе наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ме
      Мехмед
      21 -1
      17:47, 10 фев 2022
      Работливи били ромите - да ама за кражби. Този как лъже само, не му мига окото на затворника.
      • Ст
        Стефан
        7 -6
        19:46, 10 фев 2022
        Да бе
        Щот турците сте много работливи!
        Един не значи всички :)
    • 2
      Bl
      Blessings
      21 0
      18:21, 10 фев 2022
      Митко е стар познайник на полицията и доста бели е направил. Дано сега полежи повече.
    • 3
      Дъ
      Дъра бъра
      24 0
      21:13, 10 фев 2022
      Митко е е ясен , но фирмата която изкупва коя е , тя е по голям престъпник от него , няма да обяснявам защо!
    • 4
      За
      за сведение питам
      8 0
      21:51, 10 фев 2022
      как се казва майката на този апашин Митко?
    • 5
      Му
      Мустафата от Ангел Войвода
      14 0
      23:25, 10 фев 2022
      Кво са обесняваш мишкалдак имаш 14 присъди и сега ревеш пак да те пуснат ама ръцете ти са за чупене дане пипаш повече дълги години боклук
    • 6
      Ето до къде води мъжката любов.
    • 7
      Ло
      локомотива
      10 0
      09:59, 11 фев 2022
      Майко мила,толкова честен ром не бях виждал-че той горкия има само 14присъди и се кълне в икона,много свестен.Къде спят институциите че този мръсен кирлив цига-ин е на свобода с толкова рецидив,къде е този смотан районен инспектор който не си знае контингента.Дано има в момента и друга присъда да полежи повечко в Стара Загора.
    Последни новини