От х:

Днес в x:

Домашен арест за мъжа, задържан с 12 кг марихуана в газова бутилка на кола

Мярка „домашен арест“ получи 71-годишният софиянец Петър Милчев, който беше задържан с 12 кг марихуана. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Наркотикът на стойност 48 000 лева беше открит в газова бутилка на лек автомобил Фолксваген Фаетон, шофиран от възрастния мъж. На 11 март 2022 г. той е бил спрян за митническа проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, при опит да премине от България в Турция.

За престъплението е предвидено наказание от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. От събраните към момента доказателства в хода на разследването се установява, че той е използвал личен автомобил за укриване на наркотичното вещество. Констатираното предходно осъждане на обвиняемия не се взема предвид, тъй като е настъпила реабилитация. С оглед тежестта на извършеното деяние и степента на обществена опасност съдът намери, че мярката за неотклонение „домашен арест“ се явява адекватна и достатъчна за целите на наказателното производство.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини